Τρόμος και στην ΕΛΑΣ μετά την εξαφάνιση του οπλισμού στη Λέρο

Με έγγραφο ζητείται έλεγχος όπλων και πυρομαχικών από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες


ΕΛΛΑΔΑ
12:46
16/09/2019
Τρόμος και στην ΕΛΑΣ μετά την εξαφάνιση του οπλισμού στη Λέρο
loading

Ανησυχία επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη κλοπή στη ναυτική βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο.

Η κλοπή του υλικού από το Πολεμικό Ναυτικό έκανε την ΕΛΑΣ να μπει σε διαδικασία ελέγχου και απογραφής οπλισμού, οχημάτων ακόμα και… των ταμείων, των παραβόλων και των ενσήμων των αστυνομικών υπηρεσιών.

Αυτό καταγράφεται σε έγγραφο το οποίο συντάχθηκε και στάλθηκε στις υπηρεσίες, και το οποίο δημοσιεύουν «Τα Νέα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, στόχος της έρευνας είναι και το να βρεθεί ίσως κάτι που να συνδέεται με την υπόθεση της Λέρου, αν και είναι μάλλον απίθανο.

Το έγγραφο της ΕΛΑΣ

Το έγγραφο της ΕΛΑΣ συντάχθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, δηλαδή περίπου 72 ώρες μετά την διαπίστωση της κλοπής στη βάση του ΓΕΝ και ζητεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου «στο πλαίσιο του συνεχούς και συνεπούς ελέγχου των υφισταμένων υπηρεσιών σας ως προς τη διασφάλιση του οπλισμού, των υλικών και της παγίας να ελέγξετε ανά υπηρεσία τα χρεωμένα οχήματα, όπλα πυρομαχικά, ασυρμάτους, λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές, ένσημα δημοσίου, διαχείριση e-παραβόλου, ως προς την ταύτιση χρεωμένων κι υπαρχόντων, τον ισολογισμό ταμειακών διαθέσιμων και αποδείξεων καθώς και παραστατικά πληρωμένων δαπανών».

Σημειώνεται, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ότι σε παρόμοιες καταγραφές τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί απώλειες υλικού, κυρίως ασυρμάτων. Πριν μερικών μηνών όμως στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων υπήρξε και απώλεια όπλων.

Ο κύκλος των υπόπτων

Την ίδια ώρα, για την αρπαγή από το Πολεμικό Ναυτικό έχει δημιουργηθεί ένας κύκλος 8 -10 υπόπτων ανδρών των ΟΥΚ και διαχειριστών των αποθηκών που είχαν μπει το τελευταίο δωδεκάμηνο στον χώρο απ’ όπου «πέταξε» το υλικό. Από αυτούς τρεις συγκεντρώνουν τις περισσότερες υπόνοιες.

  • Ολόκληρο το θέμα στα «Νέα» που κυκλοφορούν σήμερα στα περίπτερα

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει