Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα, ξεκινούν οι ρίψεις νερού στην Εύβοια

Έπεσε ο αέρας - Αγωνία για τους ανέμους που αναμένεται να ενισχυθούν μετά τις 9


ΕΛΛΑΔΑ
7:27
14/08/2019
Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα, ξεκινούν οι ρίψεις νερού στην Εύβοια
loading

Ύστερα από μια πολύ δύσκολη νύχτα στην Εύβοια με συνεχείς αναζωπυρώσεις με το πρώτο φως της μέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα και άρχισαν οι ρίψεις από αέρος και όλοι ελπίζουν πως σήμερα θα καταφέρουν να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια που καίει από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Τα μέτωπα της φωτιάς έφτασαν σε περίμετρο τα 11,5 χιλιόμετρα, ενώ οι φλόγες ξεπέρασαν τα 20 μέτρα.

Ήδη Canadair και ελικόπτερα έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις, ενώ στη μάχη θα μπουν και δυο αεροπλάνα από την Ιταλία, τα οποία έφτασαν τα ξημερώματα στην Ελλάδα.

Όλο το βράδυ, τιτάνια ήταν η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες για να μην επεκταθεί η φωτιά. Η ελπίδα όλων είναι πως τα εναέρια μέσα θα μπορέσουν να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Οι οι άνεμοι στην περιοχή σήμερα δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ωστόσο από τις 9 το πρωί οι άνεμοι θα ενισχυθούν φτάνοντας ακόμα και τα 7-8 μποφόρ, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ενώ θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι και μετά θα κοπάσουν.

«Η κατάσταση σήμερα είναι καλύτερη» δήλωσε νωρίς το πρωί στο OPEN ο Γιώργος Ψαθάς, δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων. Πλέον, τα ενεργά μέτωπα είναι δυο: στην Πλατάνια και στην περιοχή Κοκκαλά, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τα Ψαχνά. Στο τρίτο μέτωπο υπάρχουν μόνο αναζωπυρώσεις.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει