Ύστερα από μια πολύ δύσκολη νύχτα στην Εύβοια με συνεχείς αναζωπυρώσεις με το πρώτο φως της μέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα και άρχισαν οι ρίψεις από αέρος και όλοι ελπίζουν πως σήμερα θα καταφέρουν να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια που καίει από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Τα μέτωπα της φωτιάς έφτασαν σε περίμετρο τα 11,5 χιλιόμετρα, ενώ οι φλόγες ξεπέρασαν τα 20 μέτρα.

Ήδη Canadair και ελικόπτερα έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις, ενώ στη μάχη θα μπουν και δυο αεροπλάνα από την Ιταλία, τα οποία έφτασαν τα ξημερώματα στην Ελλάδα.

Όλο το βράδυ, τιτάνια ήταν η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες για να μην επεκταθεί η φωτιά. Η ελπίδα όλων είναι πως τα εναέρια μέσα θα μπορέσουν να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Οι οι άνεμοι στην περιοχή σήμερα δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ωστόσο από τις 9 το πρωί οι άνεμοι θα ενισχυθούν φτάνοντας ακόμα και τα 7-8 μποφόρ, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ενώ θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι και μετά θα κοπάσουν.

«Η κατάσταση σήμερα είναι καλύτερη» δήλωσε νωρίς το πρωί στο OPEN ο Γιώργος Ψαθάς, δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων. Πλέον, τα ενεργά μέτωπα είναι δυο: στην Πλατάνια και στην περιοχή Κοκκαλά, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τα Ψαχνά. Στο τρίτο μέτωπο υπάρχουν μόνο αναζωπυρώσεις.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος