Ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ στη Μαγούλα «ταρακούνησε» τις ασφαλιστικές εταιρείες

Έχουν δηλωθεί πάνω από 2.000 ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις


ΕΛΛΑΔΑ
2:01
30/07/2019
Ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ στη Μαγούλα «ταρακούνησε» τις ασφαλιστικές εταιρείες
2
loading

Πάνω από 2.000 ζημιές έχουν μέχρι σήμερα δηλωθεί στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της Παρασκευής, 19 Ιουλίου 2019, με επίκεντρο την περιοχή της Μαγούλας Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εξ αυτών περίπου 1.700 αφορούν κατοικίες και οι υπόλοιπες 300 επιχειρήσεις. Από τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις της αγοράς φαίνεται ότι σε γενικές γραμμές οι ζημιές είναι περιορισμένης έκτασης.

Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις έσπευσαν να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια διαχείρισης ζημιών καταστροφικών κινδύνων και να συνδράμουν τους ασφαλισμένους πελάτες τους όπως το πράττουν σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση ζημιών από σεισμό, πλημμύρα, δασικές πυρκαγιές κλπ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ασφαλιστική αγορά παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου της μετασεισμικής δραστηριότητας. Θα ακολουθήσει συγκεντρωτική αναφορά από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με αναλυτικά στοιχεία επί του πλήθους των ζημιών που θα έχουν δηλωθεί και την πρόβλεψη του ποσού των αποζημιώσεων, προστίθεται.

Υπενθυμίζεται από την ΕΑΕΕ, ότι η ασφάλιση αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο μηχανισμό κάλυψης των οικονομικών επιπτώσεων ζημιών από φυσικές καταστροφές. Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις παραμένουν στο πλευρό των ασφαλισμένων παρέχοντας υπηρεσίες εξυπηρέτησης μετά από κάθε συμβάν μικρής ή μεγάλης έκτασης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Mica76

    Σε πιάσουν τόπο τα λεφτά των ασφαλίστρων επιτέλους! Τόσα χρόνια πληρώνει ο κόσμος!

  2. avatar iojik

    Ας πληρώσουν και αυτοί τίποτα....Μονο να τα αρπαζουν ξέρουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει