Συνάντηση για την προώθηση των Κρητικών αγροτικών προϊόντων στην Ουκρανία, μέσω μεγάλης έκθεσης στο Κίεβο, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Κρήτη, είχαν χθες ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Περιφερειάρχη Κιέβου, Anatolii Prysiazhniuk.

Ο Περιφερειάρχης Κιέβου στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας των δυο Περιφερειών, πρότεινε και έγινε αποδεκτό το αίτημα να οργανωθεί στα τέλη του επόμενου μήνα στο Κίεβο έκθεση Κρητικών προϊόντων και τουρισμού με την δωρεάν παραχώρηση χώρου, και εξοπλισμού.

Ο κ. Prysiazhniuk ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την συνεργασία τους επισημαίνοντας ότι η Κρήτη είναι αγαπημένος προορισμός των Ουκρανών. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ενίσχυση φέτος του τουριστικού ρεύματος στην Κρήτη και στην Ελλάδα αλλά και στο θέμα της προώθησης των Κρητικών προϊόντων

Παράλληλα μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για την θετική απήχηση που είχε στο Κίεβο αλλά και ευρύτερα η πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου της Περιφέρειας Κρήτης με επικεφαλής την κ. Βρέντζου για την προώθηση της Κρητικής διατροφής.

«Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κιέβου αποδίδει καρπούς, τόσο στο θέμα της προώθησης των Κρητικών προϊόντων, αλλά και της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος, καθώς ο τουρισμός και η αγροτική οικονομία αποτελούν τους πυλώνες ανάπτυξης του νησιού μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαριστώντας για την συνεργασία τον συνάδελφο του Περιφερειάρχη Κιέβου.

Ο ίδιος επισήμανε ότι συνεχώς ‘χτίζουμε’ αυτή την συνεργασία, γιατί η Ουκρανία είναι μια μεγάλη αγορά.

Από την πλευρά του ο επίτιμος πρόξενος Γιάννης Λίτινας ανέφερε: «Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Ουκρανίας, Κρήτης-Κιέβου. Φέτος στην Ελλάδα και στην Κρήτη αναμένουμε πάρα πολλούς Ουκρανούς τουρίστες, ενώ θα πρέπει να τονίσω, ότι, ήδη έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε για την άρτια οργάνωση της έκθεσης Κρητικών αγροτικών προϊόντων στο Κίεβο.Από την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δυο Περιφερειών τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, και η πολιτική αυτή πρέπει να συνεχιστεί».

Πηγή: flashnews.gr