Τις δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων στο κύκλωμα που οικειοποιούνταν υποθηκευμένα ή «ορφανά» ακίνητα αποφάσισε η Εισαγγελία Εφετών.

Ο Εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του κυκλώματος, έδωσε εντολή να δεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί συγκεκριμένων προσώπων για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις για ενεργό συμμετοχή τους στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, το μικρότερο ποσό που έχει βρεθεί μέχρι στιγμής στους επίμαχους λογαριασμούς είναι της τάξεως των 500.000 ευρώ!

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες και εκτιμάται ότι τελικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα κάτσουν περίπου 50 άτομα. «Εγκέφαλος» του κυκλώματος θεωρείται ένας πολιτικός μηχανικός.

Για την εκτίμηση των μέχρι στιγμής συλλεχθέντων στοιχείων και τις περαιτέρω ενέργειες της Εισαγγελίας έγινε σύσκεψη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ι. Σακελάκο και τον Εισαγγελέα Εφετών κ. Ισ. Ντογιάκο.