Από το 1997 δρούσε το κύκλωμα των πλειστηριασμών, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αστυνομικές έρευνες. Ως αρχηγός του κυκλώματος «φωτογραφίζεται» ο Στ. Γ, πρώην πολιτικός μηχανικός, 5 δικηγοροι, μεταξύ των οποίων και γνωστός πρόεδρος «τηλεοπτικού» δικαστηρίου, και πρώην ρασοφόρος που είχε απασχολήσει τις αρχές και στο πρώτο παραδικαστικό κύκλωμα.

Στη σπείρα εκτός από το «διευθυντήριο» συμμετείχαν σε μικρότερους ή μεγαλύτερους ρόλους 80-100 εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι, συμβολαιαογράφοι, δικηγόροι, ενώ ερευνάται και πιθανή συμμετοχή δικαστών. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει προκύψει συμμετοχή δικαστών.

Το κύκλωμα είχε δημιουργήσει περισσότερες από 150 εικονικές εταιρείες οι οποίες είχαν τραπεζικές καταθέσεις σε Αγγλία, Γερμανία, ΗΠΑ, και Ελβετία, χώρες από τις οποίες τώρα η αστυνομία περιμένει στοιχεία για τις μεταβιβάσεις που είχαν πραγματοποιηθεί.

Μέχρι τώρα η αστυνομία έχει διενεργήσει 16 έρευνες σε σπίτια και γραφεία εμπλεκομένων με την υπόθεση, και η Ασφάλεια ελπίζει πως από τα εγγραφα και τα αρχεία που κατέσχεσε θα βρει τα στοιχεία που χρειάζεται για να δέσει την υπόθεση και να προχωρήσει σε συλλήψεις.

Πάντως δημιουργεί ερωτηματικά το γεγονός πως η αστυνομία αν και χειρίζεται την υπόθεση από τον Ιανουάριο δεν έχει καταφέρει να βρει τα στοιχεία που θα οδηγήσουν σε συλλήψεις.