Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στην Κοζάνη για τις απόκριες, με τον εορτασμό να κορυφώνεται το προσεχές Σαββατοκύριακο της μεγάλης αποκριάς.

Για τους νέους της πόλης το καθιερωμένο αποκριάτικο παιχνίδι «Sourd Games» την Παρασκευή υπόσχεται στιγμές αξέχαστης χαράς και διασκέδασης ενώ το πάρτι νεολαίας το βράδυ του Σαββάτου θα ξεσηκώσει όλους όσοι αισθάνονται νέοι και θα ανάψει το αποκριάτικο κέφι.

Την Κυριακή, 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η μεγαλειώδης παρέλαση αρμάτων και ομάδων μεταμφιεσμένων οι οποίοι εμπνευσμένοι από την επικαιρότητα θα σατιρίσουν και θα υπαινιχτούν…. αυτά που όλοι μας θα θέλαμε να σχολιάσουμε ή να βροντοφωνάξουμε.

Η κορύφωση θα ‘ρθει το βράδυ με το άναμμα των 14 φανών. Η πόλη θα ζήσει και φέτος σε ρυθμούς παραδοσιακού γλεντιού υπό τους ήχους χάλκινων και των αποκριάτικων τραγουδιών ενώ τα τοπικά εδέσματα με πρωταγωνιστή το κιχί θα κυριαρχήσουν και το κρασί θα ρέει άφθονο.

Ιδιαίτερα φέτος, στο κλίμα της «κρίσης», η Κοζανίτικη Αποκριά είναι μια νότα αισιοδοξίας. Οι φανοί θα ζεστάνουν τις καρδιές μας και θα στείλουν το μήνυμα της χαράς: θα ξορκίσουν όπως κάθε χρόνο το κακό και θα υμνήσουν τον ερχομό της άνοιξης, της αναζωογόνησης, της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Το μοναδικό αυτό πολιτιστικό γεγονός έχει και μια ξεχωριστή οικονομική σημασία για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, ως οικονομικό μέγεθος με βαρύνουσα αξία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη κοινωνικο – οικονομική διάσταση.

Η αυλαία θα πέσει την Καθαρά Δευτέρα με την απονομή επαίνων στους συμμετέχοντες στο δημοτικό αναψυκτήριο, στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου.

Πηγή: kozanilife.gr