Νομοθετική ρύθμιση για τις αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσεων σε δημοτικά πάρκα εξήγγειλε η κυβέρνηση, με αφορμή ερώτηση για το Άλσος Βεΐκου

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει και ειδικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα επιχειρείται η επίλυση στο σύνολο ζητημάτων που αφορούν αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσεων δημοτικών εγκαταστάσεων άθλησης ή αναψυχής στην επικράτεια,

Οι ρυθμίσεις αυτές θα κατατεθούν στο πλαίσιο του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τα αυθαίρετα.

Ο κ. Καλαφάτης κάνει, επίσης, γνωστό, ότι άμεσα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση σχετικά με τις προδιαγραφές σύνταξης μελετών διαχείρισης πάρκων, όπως το Άλσος Βεΐκου.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία είχε ζητήσει να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τον καθορισμό προδιαγραφών σύνταξης μελετών διαχείρισης αλσών ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία νομιμοποίησης των αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων του Άλσους Βεΐκου.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει επίσης από το υπουργείο να ενημερώσει τη Βουλή αν θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα με τις κοινωφελείς δημοτικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν εντός αναδασωτέων περιοχών.