Λύση στο μυστήριο με τα πούρα αξίας 5.300 ευρώ που προμηθεύτηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το 2010 έδωσε ο τότε αρμόδιος υπουργός Αλέξανδρος Κοντός.

Το θέμα προέκυψε χθες από τη σχετική ετήσια έκθεση που παρέδωσε ο πρόεδρός του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιω. Καραβοκύρης στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση δεν εγκρίθηκε προμήθεια πούρων 5.300 ευρώ για εξυπηρέτηση αναγκών δημοσίων σχέσεων στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο «μπλοκαρίστηκε» και γιατί δεν υπήρχε έγκριση του υπουργείου για τη δαπάνη. Η έγκριση δόθηκε με νεότερη υπουργική απόφαση που δεν μπορούσε να καλύψει την πλημμέλεια, ενώ νεότερη έγκριση με όμοιο αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία προγενέστερη της προμήθειας, κρίθηκε ότι δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Ωστόσο τα πούρα δεν προορίζονταν ακριβώς για δημόσιες σχέσεις του υπουργείου, αλλά για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην Ευρώπη.

Όπως ανέφερε ο τότε αρμόδιος υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, μιλώντας στο Mega, τα πούρα από την Ποταμιά, μπήκαν σε ένα καλάθι με άλλα προϊόντα όπως λάδι και ελιές και ταξίδεψαν για την Ευρώπη. Ωστόσο οι περισσότεροι συνεταιρισμοί έδωσαν δωρεάν τα προϊόντα τους, ωστόσο οι παραγωγοί των πούρων ζήτησαν να πληρωθούν.

Σημειώνεται ότι ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα που παράγονται στο Δήμο Ποταμιάς αλλά και στην ευρύτερη περιοχή είναι και ο καπνός.