Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκεται μία οικογένεια στο Ηράκλειο με τρία ανήλικα παιδιά. Εδώ και δύο εβδομάδες, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι τους για απλήρωτους λογαριασμούς που συσσωρεύτηκαν, ύψους 1.500 ευρώ. Και όμως το σκοτάδι δεν είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για την τρίτεκνη οικογένεια καθώς μετά βίας κάθε μέρα έχουν φαγητό για τα παιδιά τους.

Ο πατέρας είναι άνεργος, σύμφωνα με δημοσίευμα του prismanews.gr, δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του και το μόνο που ζητάει είναι δουλειά.

Στο παρελθόν η οικογένεια δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα επιβίωσης. Ο πατέρας πάντοτε έβρισκε μεροκάματο, ωστόσο τους τελευταίους μήνες δεν μπορεί να βρει δουλειά με αποτέλεσμα τα έσοδα στο σπίτι να είναι μηδενικά. Τις τελευταίες 15 ημέρες η οικογένεια ζει στο σκοτάδι και αναζητάει λύση προκειμένου να βρεθεί μία ρύθμιση για να αποκτήσει και πάλι ηλεκτρικό.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει την οικογένεια που επιβιώνει σε καθεστώς ανέχειας. Μιλώντας στο prismanews ο πρόεδρος του ΕΚΗ δήλωσε πως γίνονται προσπάθειες ώστε να δοθεί βοήθεια στην οικογένεια.