Άκαρπες για οι έρευνες για τον 64χρονο Πολωνό Αndrzej Weber, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από την Δευτέρα 8 Απριλίου στην περιοχή του μονοπατιού Ε4 μεταξύ Σούγιας και Αγίας Ρουμέλης.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Από νωρίς χθες το πρωί ομάδες έρευνας και διάσωσης από την ΕΜΑΚ, με τον ειδικό σκύλο, τα Πυροσβεστικά κλιμάκια Καμπανού και Ανώπολης,την αστυνομία και ντόπιους συνέχισαν τις έρευνες χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλιστα ο  διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ανώπολης, Σταύρος Πλυμάκης, μαζί με έναν ντόπιο ξεκίνησαν από το Κουστογέρακο και μπήκαν στο φαράγγι της Τρυπητής φτάνοντας αργά το απόγευμα μέχρι την παραλία του φαραγγιού χωρίς όμως να βρεθεί ίχνος του αγνοούμενου.

Επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο όταν κατασκήνωσε στην παραλία του φαραγγιού να θέλησε να κολυμπήσει, έγιναν έρευνες και στην θαλάσσια περιοχή από το Λιμενικό και με δύτες , οι οποίες όμως επίσης απέβησαν άκαρπες.

Στο μεταξύ μια νέα πληροφορία ήρθε να προστεθεί στις κινήσεις του 64χρονου μετά το Σάββατο 6 Απριλίου που πήγε στην Σούγια.

Συγκεκριμένα, τουρίστες ανέφεραν στους διασώστες πως την σκηνή του αγνοούμενου στην παραλία της Τρυπητής την είχαν δει στο ίδιο σημείο και την Τρίτη 9 Απριλίου όταν είχαν ξαναπεράσει από εκεί.

Από αυτή την μαρτυρία προκύπτει πως ο Αndrzej Weber φεύγοντας από την Σούγια – πιθανόν την Κυριακή – πήγε κατευθείαν στο μονοπάτι Ε4 προς την Αγία Ρουμέλη και κατασκήνωσε στην παραλία της Τρυπητής.

Εκεί υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας και έτσι επικοινώνησε με το κινητό του με οικείους του, το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου, ενώ στην συνέχεια χάθηκε κάθε ίχνος του.

Να σημειωθεί πως στην σκηνή του βρέθηκαν προσωπικά του είδη, όπως αρβύλες, ρούχα, φάρμακα, γυαλιά, προσωπικά αντικείμενα, φορτιστές, παντόφλες, το νικελένιο ποτηράκι και πιάτο του και μπουκάλια με νερό, ωστόσο δεν βρέθηκε το κινητό του.

Πάντως αν και το πρωί της Τετάρτης ολοκληρώνονται τα τρία 24ωρα που ορίζει ο νόμος για τις έρευνες, όλες οι ομάδες διάσωσης συντονισμένα θα συνεχίσουν και σήμερα Τετάρτη, όλη την ημέρα τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του 64χρονου Πολωνού.