Την ευρύτερη περιοχή του φαραγγιού της Τρυπητής «χτενίζουν» οι ομάδες έρευνας και διάσωσης μετά και την ανεύρεση της σκηνής του αγνοούμενου 64χρονου Πολωνού Αndrzej Weber στην παραλία του φαραγγιού της Τρυπητής, την Κυριακή.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Οι έρευνες ξεκίνησαν από τις 6 το πρωί της Δευτέρας από κλιμάκιο επτά αντρών της ΕΜΑΚ με τον σκύλο έρευνας, τους πυροσβέστες των κλιμακίων Ανώπολης και Καμπανού, αστυνομικούς και κατοίκους της περιοχής, καθώς και από αέρος με drone.

Στα Χανιά βρίσκεται και η κόρη του 64χρονου ζώντας ώρες αγωνίας , καθώς ειδικά μετά την ανεύρεση της σκηνής του πατέρα της, θεωρείται πιθανόν ο 64χρονος να έκανε εξερεύνηση στο φαράγγι της Τρυπητής το οποίο είναι ιδιαίτερα δύσβατο και πολύ επικίνδυνο για τους μη γνωρίζοντες.

Να σημειωθεί πως μεταξύ Σούγιας και Αγ. Ρουμέλης εκτός από το φαράγγι της Τρυπητής βρίσκεται και το φαράγγι του Κλάδου το οποίο είναι το πλέον επικίνδυνο φαράγγι της Κρήτης.

Ο Αndrzej Weber έφτασε στο αεροδρόμιο των Χανίων το Σάββατο 6 Απριλίου και στη συνέχεια κατευθύνθηκε με λεωφορείο προς τη Σούγια όπου το βράδυ έμεινε σε ξενοδοχείο.

Αυτή ήταν και η τελευταία τοποθεσία στην οποία βρέθηκε ο 64χρονος καθώς στη συνέχεια χάθηκαν τα ίχνη του, αν και υπήρξε μια τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία την Δευτέρα 9 Απριλίου.

Οι οικείοι του γνώριζαν πως θα κινείτο στην ευρύτερη περιοχή στα Νότια των Χανίων με μικρή πιθανότητα να περπατούσε στο μονοπάτι Ε4 από Σούγια προς Παλαιόχωρα και μεγαλύτερη να έκανε τη διαδρομή από Σούγια προς Αγία Ρουμέλη, όπως και τελικά αποδείχτηκε πως έγινε.

Επίσης μια πιθανότητα να είχε ταξιδέψει στη Γαύδο αποκλείστηκε καθώς δεν υπήρχε στη λίστα επιβατών του πλοίου που κάνει το δρομολόγιο.

Υπενθυμίζεται πως ο άνδρας είναι 64 χρόνων, 1.94 ύψος, με κοντά γκρίζα μαλλιά και πράσινο-γρι μάτια. Ήταν ντυμένος με αθλητικά ρούχα. (σκούρο παντελόνι, μπλε λεπτό μπουφάν).