Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες ως προς τον εντοπισμό του Πολωνού τουρίστα στα Σφακιά, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από την Τρίτη 9 Απριλίου.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Ωστόσο, οι διασώστες που ξεκίνησαν επιχείρηση εντοπισμού του αγνοουμένου, βρήκαν σήμερα τη σκηνή του με τα προσωπικά του αντικείμενα, όχι όμως τον ίδιο. Τα αντικείμενα βρέθηκαν στην έξοδο του φαραγγιού της Τρυπητής στην παραλία, περίπου στα όρια Σφακιά – Σέλινο.

Οι έρευνες σταμάτησαν λόγω σκότους και θα ξεκινήσουν και πάλι αύριο νωρίς το πρωί. Στο σημείο, ωστόσο, παρέμειναν απόψε τρία άτομα από τη διασωστική ομάδα, τα οποία θα διανυκτερεύσουν στην Τρυπητή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αndrzej Weber έφτασε στο αεροδρόμιο των Χανίων το Σάββατο 6 Απριλίου και στη συνέχεια κατευθύνθηκε με λεωφορείο προς νότια Κρήτη, στα Λευκά Όρη. Την ίδια ημέρα βρισκόταν στη Σούγια και ακολούθησε το μονοπάτι Ε4 μεταξύ Σουγιάς και χώρας Σφακίων.

Η τελευταία τηλεφωνική επαφή έγινε Δευτέρα βράδυ 9 του μήνα. Η επιστροφή του είχε προγραμματιστεί με αεροπλάνο στην Κρακοβία, το πρωί της 13ης Απριλίου, αλλά δεν έφτασε ποτέ στο αεροδρόμιο των Χανίων για την πτήση. Από τότε ενημερώθηκαν οι Αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό και τη διάσωσή του.

Ο Αndrzej είναι 64 χρόνων, έχει 1,94 μέτρα ύψος, κοντά γκρίζα μαλλιά, πράσινο-γρι μάτια. Ήταν ντυμένος με αθλητικά ρούχα. (σκούρο παντελόνι, μπλε λεπτό μπουφάν). Είχε μαζί του ένα σακίδιο με τουριστικό εξοπλισμό (σκηνή, υπνόσακο, γκαζάκι, κτλ.) και ταυτότητα.