Σε τρεις χώρους φιλοξενούνται 39 άστεγοι στην Αθήνα

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του ψύχους


ΕΛΛΑΔΑ
21:50
08/01/2013
Σε τρεις χώρους φιλοξενούνται 39 άστεγοι στην Αθήνα
1
loading

Συνολικά 39 άστεγοι φιλοξενούνται στους τρεις χώρους που διέθεσε ο δήμος Αθηναίων για την αντιμετώπιση του ψύχους, ενώ χθες -πρώτη νύχτα της λειτουργίας των χώρων φιλοξενίας- φιλοξενήθηκαν και διανυκτέρευσαν 15 άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, στο Πολιτιστικό Κέντρο 4ου Διαμερίσματος φιλοξενούνται 23 άτομα, στη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου φιλοξενούνται πέντε άτομα και στη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης φιλοξενούνται 11 άτομα.

Καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1960 για πληροφορίες και επείγουσα βοήθεια, μόνο για την περιοχή του δήμου Αθηναίων. Το Γραφείο Επικοινωνίας με τον Δημότη (η τηλεφωνική γραμμή 1960) για την εξυπηρέτηση αστέγων, δέχθηκε από χθες μέχρι και σήμερα 205 κλήσεις. Η συντριπτική πλειονότητα των κλήσεων (56) αφορούσε αστέγους στην 1η Δημοτική Κοινότητα και προωθήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων. Ακόμη 18 κλήσεις αφορούσαν αστέγους εκτός των ορίων του δήμου Αθηναίων και παραπέμφθηκαν στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον τηλεφωνικό αριθμό 197. Οι 103 κλήσεις αφορούσαν την προσφορά ειδών ρουχισμού και κουβερτών προς τους αστέγους συμπολίτες μας.

Η λήψη εκτάκτων μέτρων γίνεται σε στενή συνεργασία του δήμου Αθηναίων με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη σύμπραξη φορέων, εθελοντικών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που εξειδικεύονται στο ζήτημα των αστέγων (Γιατροί του Κόσμου, ΚΕΘΕΑExelixis, ΟΚΑΝΑ, Κλίμακα, PRAKSIS, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Γιατροί χωρίς Σύνορα).

Ομάδες εργασίας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις, συνεχίζουν συντονισμένα, να ενημερώνουν τους άστεγους συμπολίτες μας για τους χώρους φιλοξενίας που έχουν διατεθεί, μοιράζουν υλικά, φάρμακα, ζεστό ρόφημα και φροντίζουν για τη διακομιδή σε νοσοκομεία επειγόντων περιστατικών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar 12below

    Και από Δευτέρα θα τους πάρουν και πάλι στο κυνήγι να φύγουν απ' τις αίθουσες και να γυρίσουν πίσω στους δρόμους σαν τα σκυλιά. Δεν είναι λύσεις αυτές σε ένα κράτος που θέλει να λέγεται ανθρώπινο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει