Σε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, με κλείσιμο όλων των υπηρεσιών, εκτός από τους παιδικούς σταθμούς, πρόκειται να προχωρήσουν την Παρασκευή οι δήμοι της Αττικής. Η στάση εργασίας θα συνοδευτεί από συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 11 το πρωί.

Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά κινητοποιήσεων, στις οποίες προτίθενται να προχωρήσουν οι δήμοι, οι οποίες θα περιλαμβάνουν κλιμακούμενα κλεισίματα των δήμων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και ενέργειες προβολής των αιτημάτων και της προσφοράς τους στην κοινωνία.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο συνέδριο που συγκαλεί η ΚΕΔΕ για τις 3 Δεκεμβρίου, όταν θα αποφασισθεί η περαιτέρω στάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πανελλαδικά. Η ΚΕΔΕ καλείται να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο επικοινωνιακό πρόγραμμα για την προβολή της προσφοράς της Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία.

Στο τελικό της ψήφισμα, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής τονίζει ότι θα εναντιωθεί στα σχέδια για διαθεσιμότητα και απολύσεις εργαζομένων και ότι θα αναζητήσει κάθε πρόσφορο μέσο –διοικητικό ή δικαστικό– για να τις εμποδίσει.