«Άφησαν το γάμο να πάνε για πουρνάρια» λέει η λαϊκή ρήση, στην περίπτωση όμως της Μαιευτικής-Γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» συμβαίνει το αντίθετο, αφού «πουρνάρια» θεωρείται όπως όλα δείχνουν η κλινική, η οποία και «εγκαταλείπεται» το επόμενο Σαββατοκύριακο για να μεταβούν οι γιατροί της σε γάμο, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι συνάδελφοί τους του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Η υπόθεση εφημερίας στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου για το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου έχει γίνει σίριαλ τις τελευταίες ημέρες και όπως όλα δείχνουν, έπεται συνέχεια.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα καταγγέλλουν οι γιατροί της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, στις αρχές Σεπτεμβρίου έλαβαν από τη διοίκηση το πρόγραμμα εφημεριών των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας για το μήνα Σεπτέμβριο.

Βάσει λοιπόν του συγκεκριμένου προγράμματος, όπως αναφέρει το patrisnews, το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου βρίσκεται σε εφημερία η Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου.

Κάτι βέβαια το οποίο αποδέχτηκαν οι γιατροί της Αμαλιάδας και ξεκίνησε κανονικά το πρόγραμμα εφημεριών. Όπως υποστηρίζουν, εκ των υστέρων ενημερώθηκαν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ισχύει επί της ουσίας και μπορεί να αναγράφεται κανονικά στα χαρτιά ότι εφημερεύει η Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο, την εφημερία όμως κλήθηκαν στην πορεία να καλύψουν οι γυναικολόγοι/μαιευτήρες του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, καθώς οι συνάδελφοι τους από τον Πύργο πρέπει να πάνε σε γάμο υπαλλήλου της κλινικής.