Σοβαρότατη υπόθεση έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών για βιοκαλλιεργητές της Αιτωλοακαρνανίας αποκαλύπτεται στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης του νομού.

ΕΔΕ διενεργείται από την Περιφέρεια για τυχόν εμπλοκή υπαλλήλων ενώ έχει ξεκινήσει προανάκριση και από την αστυνομία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Γεγονός», η σύλληψη ενός γνωστού μελετητή στα γραφεία της υπηρεσίας Αγροτικής Ανάπτυξης στο Μεσολόγγι, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και οι αποκαλύψεις για το μέγεθος της υπόθεσης, που σχετίζεται με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών παραγωγής βιολογικών προϊόντων από μεγάλη εταιρία πιστοποίησης, είναι καταιγιστικές.

Ο συγκεκριμένος μελετητής, πιάστηκε να ψαχουλεύει φακέλους αγροτών στα γραφεία της υπηρεσίας τον Αύγουστο και να επιχειρεί να αφαιρέσει έγγραφα, ενώ μόλις τον αντιλήφθηκε υπάλληλος, κατήγγειλε το γεγονός και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Ο μελετητής οδηγήθηκε στην Α/Δ Ακαρνανίας και στη συνέχεια στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου που είχε ενημέρωση από τον νομικό σύμβουλο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται σύντομα σχετικά, αφού η εταιρία πιστοποίησης, είχε ήδη ενημερώσει με καταγγελίες της, ότι έχουν εντοπιστεί πλαστά πιστοποιητικά.

Δεκάδες αγρότες από το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο επιδοτούνταν ως βιοκαλλιεργητές χωρίς να είναι και έπαιρναν επιδοτήσεις μέχρι και 30.000 ευρώ.

Πηγή: agriniopress.gr