Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις στους επιβάτες που υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»

«Θα καλυφθούν με βάση όσα ορίζει ο νόμος» ανέφερε εκπρόσωπος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος


ΕΛΛΑΔΑ
13:30
31/08/2018
Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις στους επιβάτες που υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»
3
loading

Στη διαδικασία για τις αποζημιώσεις των επιβατών που υπέστησαν ζημιά από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αναφέρθηκε ο Κώστας Μπερτσιάς ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και όπως είπε: «Η πλοιοκτήτρια εταιρία και οι ασφαλιστικές εταιρίες θα καλύψουν - με βάση όσα ορίζει ο νόμος - τις ζημιές των αυτοκινήτων των επιβατών».

Όπως είπε ο κ. Μπερτσιάς σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1, όσα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές αναμένεται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου, είτε από την ασφαλιστική εταιρεία του ιδιοκτήτη του οχήματος, αν το όχημα έχει ασφαλιστεί για φωτιά.

Σχετικά με τις απώλειες και φθορές στα προσωπικά είδη των επιβατών προβλέπεται, επίσης, αποζημίωση από την ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης του πλοίου.

Σε ότι αφορά τα προσωπικά είδη των επιβατών που έχουν δοθεί προς φύλαξη με απόδειξη ο κ. Μπερτσιάς γνωστοποίησε ότι θα αποζημιωθούν, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να αναγγείλουν τις ζημιές στην πλοιοκτήτρια εταιρεία και για τις αποσκευές που δεν τις είχαν δώσει προς φύλαξη.

«Υπάρχει νόμος που αφορά στα δικαιώματα των επιβατών που ταξιδεύουν με πλοία», πρόσθεσε ο κ. Μπερτσιάς, σημειώνοντας ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν άμεσα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΤΠΤ

  ΑΠΟΛΥΤΩΣ

 2. avatar Το Κεντρί

  Τώρα μας πείσατε για τις αποζημιώσεις!
  Στο χωριό μου λέμε μην περιμένεις να βγάλεις κέρδος από χασούρα!

 3. avatar Μστ

  Ως συνήθως οι ασφαλιστικές και η πλοιοκτήτρια εταιρεία θα βρουν \"παραθυράκια\" για να γλυτώσουν τις αποζημιώσεις...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει