Αλλάζει μορφή το Μικρολίμανο

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά η μελέτη της ανάπλασής του


ΕΛΛΑΔΑ
16:06
30/08/2018
Αλλάζει μορφή το Μικρολίμανο
5
loading

Ενέκρινε ομόφωνα τη μελέτη της ανάπλασης του Μικρολίμανου, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο δήμος θα έχει συνάψει και Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου, προϋπολογισμού 5,7 εκατ. ευρώ.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έκανε λόγο για ένα εμβληματικό έργο, που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής προς το καλύτερο και θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης. Η ανάπλαση στο Μικρολίμανο συνιστά μια στρατηγική παρέμβαση μεγάλης κλίμακας, επιφάνειας 15.600 τ.μ., όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά και για την Αττική ευρύτερα, καθώς μέσα από την προτεινόμενη ανάπλαση αναζωογονείται και ενεργοποιείται το παράκτιο μέτωπο της πόλης ως ένας δυναμικός πόλος υπερτοπικής σημασίας αλλά και ως διεθνής τουριστικός προορισμός.

Με την προτεινόμενη παρέμβαση απελευθερώνεται η Ζώνη Παραλίας από τις αυθαίρετες κατασκευές και μετατρέπεται σε ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο περιπάτου. Οι οδοί Ακτή Κουμουνδούρου και Ναυάρχου Βότση μετατρέπονται σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας. Η ανάπλαση οργανώνει την περιοχή σε λειτουργικές ζώνες οι οποίες καθορίζονται με διαφορετικά υλικά κατασκευής με κριτήριο την υψηλή αντοχή και αισθητική τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Savvidis

  Ο Πειραιάς πάντως δεν αλλάζει παντού βρωμια και δυσωδία. Κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται ... υπάλληλοι και αφεντικά

 2. avatar nbra

  Ή ΤΟΥ ΠΑΣΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ? ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΡΑΖΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ.......

  1. avatar ΓΓΠ

   Άλλο το Πασλιμάνι και άλλο το Μικρολίμανο. Μη τα μπερδεύεις.

 3. avatar Alth

  Εχει και στη Πειραϊκή παραλιακό μέτωπο ο Πειραιάς αλλά ο Δήμος μάλλον δεν το έχει πάρει χαμπάρι αν κρίνουμε από την άθλια και θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει.

 4. avatar Justice4all

  ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΛΙΜΑΝΟ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει