Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων και το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, ξεκινούν την υλοποίηση εκπαιδευτικής δράσης που φέρει τον τίτλο: «Διδάσκοντας για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα». Η συγκεκριμένη δράση διοργανώνεται από το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και διεξάγεται ετησίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από το 2004.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για μια σειρά σεμιναρίων, που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών στο θέμα της βίας των κρατών, καθώς και στην ενεργοποίηση των νέων πολιτών για τη διασφάλιση τής ειρήνης και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών.

Τα σεμινάρια προβλέπεται να γίνουν το φθινόπωρο του 2012 και οι πόλεις διεξαγωγής τους προκρίνονται με γνώμονα την ύπαρξη εβραϊκών κοινοτήτων και τη δυνατότητα συμμετοχής επιβιωσάντων από το Ολοκαύτωμα. Οι πρώτες πόλεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, είναι ο Βόλος και τα Ιωάννινα.

Τέλος, σημειώνεται ότι για τη Γ.Γ. Θρησκευμάτων η πραγματοποίηση του σεμιναρίου «Διδάσκοντας για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα» έχει μια ξεχωριστή αξία και σημασία, δεδομένης τής εμφάνισης ομάδων και ατόμων που, χρησιμοποιώντας, κυρίως, το διαδίκτυο, διασπείρουν στις εφηβικές ψυχές, σειρά ψευδών πληροφοριών, προσπαθώντας μέσα από την αμφισβήτηση τού Ολοκαυτώματος να μετατρέψουν τις θρησκευτικές διαφορές από πλούτο της ελληνικής κοινωνίας σε αιτία μίσους, αντιπαραθέσεων και βίας.