Για πρώτη φορά στην ιστορία μια ελληνική εταιρεία μέσω παιχνιδιού της, διεκδικεί το Kinderspiel des Jahres 2018.

Το μοναδικό παιχνίδι EMOJITO, κατάφερε να επιλεχθεί από ανεξάρτητη επιτροπή, μέσα από εκατοντάδες διεθνείς συμμετοχές, ως υποψήφιο για το Kinderspiel des Jahres 2018!

To Kinderspiel des Jahres είναι η υπέρτατη διάκριση/βραβείο επιτραπέζιων παιχνιδιών παγκοσμίως. Δημιουργήθηκε το 1978 με σκοπό την επιβράβευση της αριστείας στο σχεδιασμό επιτραπέζιων παιχνιδιών και την προώθηση των καλύτερων παιχνιδιών στη γερμανική και παγκόσμια αγορά.

Το EMΟJITO είναι ένα παιχνίδι για όλη την οικογένεια, όπου οι παίκτες πρέπει να εκφράσουν στους συμπαίκτες τους το συναίσθημα που βλέπουν στις εικονογραφημένες κάρτες, οι οποίες απεικονίζουν είτε ζώα είτε προσωποποιημένα αντικείμενα. Όλα τα αντικείμενα και τα ζωάκια έχουν στηριχθεί σε ένα συναισθηματικό χάρτη που προάγει την ισορροπία στο παιχνίδι, κάτι στο οποίο έδωσε ιδιαίτερη προσοχή ο Λιθουανός δημιουργός του παιχνιδιού και συνεργάτης της εταιρείας Urtis Sulinskas.

Το EMOJITO, το οποίο εξάγεται εδώ και δύο χρόνια σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική από τη Γερμανική  εταιρεία Hutter Trade GmbH & Co. KG και τη Φινλανδική TACTIC GAMES, ήδη μετράει δεκάδες χιλιάδες πωλήσεις καθώς και θετικά σχόλια και κριτικές από παίκτες και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Ανάλογη επιτυχία έχει και στην Ελλάδα, όπου εκτός από την μεγάλη του παικτική αξία, χρησιμοποιείται και ως μέσο διδασκαλίας σε πρότυπα κέντρα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Η Desyllas Games έχει καταφέρει εδώ και 37 χρόνια να δημιουργήσει ένα πλούσιο φάσμα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες με συνεχόμενη έρευνα, ώστε να είναι προσαρμοσμένα στις σύγχρονες προτιμήσεις μικρών και μεγάλων φίλων του επιτραπέζιου παιχνιδιού. Τα περισσότερα από αυτά κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Περιστέρι Αττικής.