Με τη συμμετοχή εβδομήντα αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα πραγματοποιηθεί ο 6ος Ορειβατικός υπερμαραθώνιος του Πηλίου στις 13 Μαΐου 2012.

Οι αθλητές που θα τρέξουν την Κυριακή 13 Μαΐου στο Πήλιο, θα συναντήσουν χιόνι πριν την κορυφή Σχιντζουράβλι και αμέσως μετά (πέρυσι υπήρχαν βοηθητικά σχοινιά, θα υπάρχουν και φέτος) στο 33ο χλμ, καθώς επίσης πριν την κορυφή Γολγοθάς και την κορυφή Αγριόλευκες στο 36ο χλμ.

Τέλος, η διοργάνωση λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ασφάλεια των αθλητών και τις υπάρχουσες συνθήκες χιονιού αποφάσισε να αφαιρέσει από τη διαδρομή την ανάβαση και την κατάβαση στο Αϊδονάκι (Από το Ξενοδοχείο «Πηλέας» μέχρι το καταφύγιο του «ΠΑΝΟΣ» και το «Σανατόριο».

Ο Κεντρικός Μεγάλος Σταθμός θα είναι στα Χάνια και πάλι αλλά στο Χάνι του «Ζήση» με όλα τα προβλεπόμενα τροφοδοσίας. Σημειώνεται ότι η διαδρομή του αγώνα έχει αλλάξει μερικώς, χωρίς να αλλάζει έντονα το προφίλ της. Επίσης, η διαδρομή θα έχει σε μερικά σημεία από λίγο έως αρκετό χιόνι. Τέλος ο αγώνας χαρακτηρίζεται ως αισθητά πιο όμορφος, πιο τεχνικός και πιο απαιτητικός από κάθε άλλη χρονιά.

Τέλος την ίδια ημερομηνία 13 Μαΐου στα Χάνια διοργανώνεται και το ράλι αυτοκινήτου «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» με κυκλοφοριακές αλλαγές και απαγορεύσεις στην μετακίνηση των οχημάτων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Από 12:00 – 19:00: Παραλαβή αριθμών και αναμνηστικών από τη Γραμματεία του αγώνα στα Γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς.

20:00 – 20:30: Καλωσόρισμα αθλητών και τεχνική σύσκεψη του αγώνα στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς

20:30 – 21:30: PastaParty (Δείπνο με ζυμαρικά) σε εστιατόριο στην παραλία Αγριάς.

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

06:00: Εκκίνηση του αγώνα στην παραλία της Αγριάς

13:00: Τερματισμός των πρώτων Αθλητών

17:00: Απονομές των επάθλων στους νικητές

20:00: Τερματισμός των τελευταίων αθλητών

20:30: Λήξη του αγώνα και της διοργάνωσης 2011.