Ξεκίνησε από την εκπομπή του Mega «Να η Ευκαιρία». Κέρδισε το πρώτο βραβείο και υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με την εταιρεία Universal Music.

Το καλοκαίρι του 2002 η Ελευθερία Αρβανιτάκη του πρότεινε να συνεργαστούν στις χειμερινές της εμφανίσεις. Έτσι ο χειμώνας τον βρήκε να εμφανίζεται μαζί της καθώς και με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Vox και αργότερα στη Θεσσαλονίκη στη σκηνή του Fix Community.

Το καλοκαίρι του 2003 έκανε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα μαζί με την Ελένη Πέτα, το Γιώργο Αλουπογιάννη και τον Δημήτρη Τσεκούρα. Λίγους μήνες αργότερα, κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Λόγια που δεν ξέχασα». Στο άλμπουμ υπήρχαν τραγούδια που έγραψε εκείνος καθώς και άλλοι συνθέτες και στιχουργοί.

Στις αρχές του 2004 εμφανίστηκε ξανά με την Ελευθερία Αρβανιτάκη για 25 παραστάσεις. Το χειμώνα της ίδιας χρονιάς έκανε κοινές εμφανίσεις με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τους Creal στο Οξυγόνο Live.

Το φθινόπωρο της επόμενης χρονιάς κυκλοφόρησε η δεύτερη προσωπική του δουλειά με τίτλο «Τον κόσμο κοιτάζω». Ακολούθησαν μία σειρά εμφανίσεων και συναυλιών μέχρι το Μάΐο του 2008. Εκείνη την περίοδο κυκλοφόρησε το cd single με τίτλο «Σε μισώ», το οποίο περιέχει δύο τραγούδια. Αρχές της επόμενης χρονιάς εμφανιζόταν σε διάφορα μαγαζιά της πρωτεύουσας και της επαρχίας.

Το καλοκαίρι του 2009, ανεξάρτητος πλέον από δισκογραφική εταιρεία, κυκλοφόρησε σε digital μορφή το καινούριο του τραγούδι με τίτλο «Θα περιμένω» σε μουσική του ίδιου και στίχους της Ελένης Κουφοπούλου. Και εκείνη την περίοδο μαζί με την Δέσποινα Ολυμπίου ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα ερμηνεύοντας τραγούδια. Μετά από κάποιο διάστηκε βρέθηκε στη συμπρωτεύουσα στο πλευρό του Γιώργο Μαζωνάκη, και μαζί με την Τάμτα και την Κέλλυ Καλτσή, δημιούργησαν ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα στην Πύλη Αξιού.

Τον χειμώνα του 2009 έκανε πραγματικότητα ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά του. Συμμετείχε δηλαδή στο πολυβραβευμένο ροκ μιούζικαλ της Νέας Υόρκης «Rent» του Τζόναθαν Λάρσον που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο «ΧΩΡΑ». Την άνοιξη του επόμενου χρόνου πραγματοποίησε μια σειρά εμφανίσεων στον Σταυρό του Νότου, έχοντας μαζί του ως guests σε κάθε εμφάνιση τους Τάμτα, Ευριδίκη και το καστ από το «Rent». Τον Ιούνιο, για λίγες παραστάσεις, πρωταγωνίστησε στο «The Return» στο θέατρο «ΧΩΡΑ».

Από τον Ιούλιο μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2010 συνέχισε τις ζωντανές εμφανίσεις του σε διάφορες μουσικές σκηνές. Στις 17 Οκτωβρίου 2010 συνάντησε για πρώτη φορά την Μαριάννα Πολυχρονίδη στο «Just the two of us», με την οποία τραγούδησε στην μουσική εκπομπή του Mega.

Λίγο αργότερα έπαιξε στο πολυβραβευμένο «Rent», που ανέβηκε στη σκηνή της Σφεντόνας για δεύτερη χρονιά. Και από το Νοέμβριο του 2010 μέχρι τον Απρίλη του 2011 συνάντησε την Ελεονώρα Ζουγανέλη και τον Θανάση Αλευρά στη σκηνή του Σταυρού του Νότου. Το Μάρτιο του 2011 εμφανίστηκε ως guest σε ένα επεισόδιο της σειράς του Mega «Πολυκατοικία» και για δύο μήνες πρωταγωνίστησε για δεύτερη χρονιά στο «The Return» στο θέατρο «Ροές». Μία επιστροφή βασισμένη στις Βάκχες του Ευριπίδη. Κυκλοφόρησε ένα cd single με τίτλο «Θέλω ότι θέλεις εσύ), για το οποίο έγραψε εκείνος τη μουσική και τους στίχους ο Χρήστος Γκίκας και η Βίκυ Γεροθόδωρου.

Σήμερα, ο τραγουδιστής, όπως λέει στο newsbeast.gr, εμφανίζεται από Τετάρτη μέχρι Κυριακή, στο θέατρο «Αποθήκη» στην παράσταση «Σεσουάρ για δολοφόνους» και κάθε Σάββατο βρίσκεται στη σκηνή του «Σταυρός του Νότου Plus» μαζί με τον Μύρωνα Στρατή και τον Παναγιώτη Τσακαλάκο.

Πάντως, παραδέχεται ότι δεν θα μπορούσε να επιλέξει το τραγούδι ή την υποκριτική. «Δε θα μπορούσα να διαλέξω κάτι από τα δύο. Το ένα συμπληρώνει το άλλο με ένα μαγικό τρόπο και η σκέψη το να μην κάνω κάτι απ’ αυτά θα δημιουργούσε σίγουρα κάποιο κενό μέσα μου», λέει χαρακτηριστικά.

Και αναφέρει ότι αυτή την περίοδο κάτι καινούριο ετοιμάζει. «Πάντα όταν ολοκληρώνω είτε ένα cd, είτε ένα single track, αρχίζω την προεργασία για κάτι καινούριο. Έχω ήδη πολλά τραγούδια στην άκρη και προορισμένα για διάφορα projects! Ευχή μου κάθε φορά που ολοκληρώνω κάποιο τραγούδι, είναι να έχω τη δυνατότητα να τα παρουσιάσω στον κόσμο. Έχω γράψει τραγούδια που ανήκουν σε διαφορετικά είδη μουσικής κι αυτό είναι κάτι εξίσου περίεργα όμορφο».

Στον ελεύθερό του χρόνο, ο Ησαΐας Ματιάμπα παρακολουθεί πάρα πολλές ταινίες, ακούει σχεδόν όλα τα είδη μουσικής ανάλογα με τη διάθεση που έχει. «Παίζω επίσης ποδόσφαιρο. Λατρεύω τον αθλητισμό», αναφέρει και σημειώνει ότι διαβάζει πολλά βιβλία, γράφει είτε μουσική είτε τραγούδια και ασχολείται με το προφίλ του στο facebook και το twitter.

Κι επειδή εκείνος δοκίμασε την τύχη του μέσα από ένα τηλεοπτικό παιχνίδι, πιστεύει ότι «Οι νέοι θα πρέπει να δοκιμάζουν την τύχη τους με οποιοδήποτε τρόπο. Σημασία έχει να πιστεύεις στον εαυτό σου, να έχεις υπομονή και να δουλεύεις διαρκώς πάνω στο ταλέντο που ο καθένας πιστεύει ότι έχει. Με το να πιστεύεις και να αγαπάς τον εαυτό σου, μπορεί ο καθένας από μας να καταφέρει πάρα πολλά». Και γι’ αυτό θα συμβούλευε τους νέους να ασχοληθούν και με το τραγούδι και με την υποκριτική. «Είμαι υπέρ του να κάνεις στη ζωή σου αυτό που αγαπάς κι όχι κάτι που θα σε κάνει να νιώθεις πως είσαι “σκλάβος” στις σκέψεις και στις απαιτήσεις κάποιων άλλων», σημειώνει.

Και μιλά ακόμη για το πώς αντιμετωπίζει τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν στο χώρο του και όχι μόνο. «Τα αντιμετωπίζω με πολύ σκέψη και υπομονή. Νομίζω πως μέσα απ’ την κρίση, εμείς που κάνουμε αυτή τη δουλειά, μας δίνεται η δυνατότητα και η ευκαιρία για δημιουργία. Βέβαια, είναι πολύ αγχωτικό το να σκέφτεσαι αν έχεις να πληρώσεις το νοίκι σου, αλλά νομίζω πως καθημερινά πρέπει να βρίσκουμε τρόπους για να επιβιώσουμε. Δε χρειάζεται να χάνουμε την ψυχραιμία μας και όλα μπορούν να βρουν το δρόμο τους».

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».