Το δεύτερο Πανευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιας Διοίκησης κατέκτησε η Περιφέρεια Κρήτης, στον τελικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας.

«Η Περιφέρεια Κρήτης βραβεύτηκε για τις αναγνωρισμένες ως βέλτιστες πρακτικές στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, διαφάνεια και λογοδοσία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό έλαβε η Περιφέρεια του Σάλτσμπουργκ, που παρουσίασε κοινωνικές δομές ενσωμάτωσης ανήλικων προσφυγόπουλων.

«Η κορυφαία αυτή πανευρωπαϊκή διάκριση της Περιφέρειας Κρήτης και της Ελλάδας κατ’ επέκταση, στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, αντανακλά τη συνολική προσπάθειά μας για την εύρυθμη λειτουργία όλων των υπηρεσιών μας, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και την αποτελεσματικότητα, μέσα απ’ την έμπνευση του ανθρώπινου κεφαλαίου, αλλά και τη συνεργασία της με τα κορυφαία ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο.