Το αδιαχώρητο έχει δημιουργηθεί από το πρωί στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, καθώς έχουν σπεύσει εκεί πολλοί φορολογούμενοι, οι οποίοι επιδιώκουν να απαλλαγούν από ένα σημαντικό έξοδο: τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους.

Για το λόγο αυτό καταθέτουν τις πινακίδες των ΙΧ τους και δεσμεύονται πως δε θα το μετακινήσουν μέσα στο 2012, ώστε να μην καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και τα αυξημένα ασφάλιστρα. Σύμφωνα με τους διευθυντές των εφοριών, φέτος, εκείνοι που επιστρέφουν τις πινακίδες τους είναι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά

Γενικότερη εκτίμηση είναι πως, οι έκτακτες εισφορές, η άνοδος των τιμών των καυσίμων, τα αυξημένα ασφάλιστρα και τέλη κυκλοφορίας, η επιβολή του επιπλέον φόρου 5% στα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα (άνω των 2.000 κυβικών) αλλά και στα νεότερα των δέκα χρόνων, σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών και την ανεργία, οδηγούν ολοένα και περισσότερους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στα γκισέ της εφορίας προκειμένου να παραδώσουν τις πινακίδες.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο στη Δ’ ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης ο αριθμός όσων κατέθεσαν μέχρι σήμερα τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους ξεπέρασε ήδη κατά 250 τον αντίστοιχο της περσινής χρονιάς.