Πατούλης: Η ανυπαρξία των αναγκαίων εργαλείων οδήγησε σε τόσο μεγάλη καταστροφή

Η θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ για την πυρκαγιά στα Κύθηρα


ΕΛΛΑΔΑ
23:26
07/08/2017
Πατούλης: Η ανυπαρξία των αναγκαίων εργαλείων οδήγησε σε τόσο μεγάλη καταστροφή
11
loading

Σε τοποθέτησή του που αφορά τη μεγάλη πυρκαγιά στα Κύθηρα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τονίζει ότι αποκαλύφθηκε η γύμνια του κρατικού μηχανισμού, καθώς εάν υπήρχαν τα αναγκαία εργαλεία δεν θα οδηγούμασταν σε τόσο μεγάλη καταστροφή.

«Με θλίψη, αγανάκτηση και θυμό διαπιστώνουμε για άλλη μία φορά ότι ο κρατικός μηχανισμός και το αρμόδιο υπουργείο πιάστηκαν απροετοίμαστοι και δεν έδρασαν άμεσα και αποτελεσματικά στην καταστροφική πυρκαγιά στα Κύθηρα. Αν πραγματικά υπήρχε συντονισμός τότε για ποιο λόγο χρειάστηκε η παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα για να υπάρξει η αναγκαία κινητοποίηση;», αναφέρεται αρχικά από τον κ. Πατούλη.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξήρε τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών, καθώς και του συνόλου των πυροσβεστικών δυνάμεων, σημειώνοντας ότι «είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια που κατέβαλαν. Δυστυχώς όμως δεν είχαν για σύμμαχό τους τα απαιτούμενα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, από ότι διαπιστώνεται. Αυτό φυσικά δεν είναι ευθύνη τους, αλλά του κρατικού μηχανισμού».

«Είναι τραγικό να διαπιστώνουμε με αυτό το τρόπο ότι η ανυπαρξία των αναγκαίων εργαλείων οδήγησε σε μια τόσο μεγάλη καταστροφή. Η ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής καλά θα έκανε, αντί να σκορπάει άσκοπα δεξιά και αριστερά χρήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να τα διαθέσει για αναπτυξιακά έργα, υποδομές και πρόληψη. Η τοπική αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού έχει αποδείξει ότι όπου υπάρχει πρόσφορό έδαφος και δημιουργούνται, με τη συμμετοχή όμορων δήμων και εθελοντών, σύνδεσμοι προστασίας των δασών, τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά στο επίπεδο της πρόληψης», αναφέρεται στη συνέχεια.

Ενώ καταλήγει, ως εξής: «Εκφράζω την συμπαράσταση μου στο συνάδελφο δήμαρχο Κυθήρων Ε. Χαρχαλάκη, με τον οποίο είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία. Η ΚΕΔΕ είναι στη διάθεσή του προκειμένου να του παράσχει έμπρακτα βοήθεια όπου ο ίδιος κρίνει ότι είναι αναγκαία». Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει: «Ο αρμόδιος υπουργός και οι επικεφαλής του κρατικού μηχανισμού που είχαν την ευθύνη του συντονισμού θα πρέπει να μας απαντήσουν στο ερώτημα, για ποιο λόγο έμεινε αβοήθητο αυτό το νησί;».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar άσπρος μπέμπαντας

  Αυτό το πλατινέ νεοφιλελέ μαμόθρεφτο ποιός το ρώτησε και πετάγεται κάθε τρεις και λίγο??? Άει παιδάκι μου ρούφα εκεί τ'αβγό σου...

  1. avatar criskalts

   Μαύρος προπαγάνδας

 2. avatar audioware

  Πες στη Μαρίνα να σου δώσει το χρυσό σώβρακο για σήμερα...

 3. avatar kriton_5

  Έτσι είναι..πρόληψη χρειάζεται...αλλά πού? ποιοι? με τι ανθρώπους? εξαίρεση μερικοί μόνο όπως πολύ σωστά ανέφερες Ο Πεντέλης..οι υπόλοιποι μαζί με τον αρχηγό Καμίνη είναι κάτι σας τις Μωρές Παρθένες...αφού καεί πχ ο Λυκαβηττός...θα δουν τι θα κάνουν...τα ίδια για τον Υμηττό κτλ ......σε όλη την χώρα,,,,

  1. avatar criskalts

   kriton_5, αγορίνι μου....
   καμία κριτική σκέψη δεν έχεις...
   άσε τα σχόλια σε άλλους

 4. avatar ενας σκεπτομενος ελληνας

  Ειδικος επι παντος χρυσου

  1. avatar criskalts

   Έλληνας, με κεφαλαίο ρε χάπατο...
   Όπως και το ειδικός στην αρχή της πρότασης.

 5. avatar Gayros7

  άσε μας ρε κλαρινογαμπρέ!

 6. avatar Των φρονίμων τα παιδιά…

  Ο πολυπράγμων σε όλα, παίρνει θέση για όλα. Λέγοντας ό,τι ακριβώς λέει η Νέα Δημοκρατία. Από όλα τα ΜΜΕ. Παρέλειψε ρο κυριότερο... Ο δήμαρχος Πεντέλης και οι δήμαρχοι πέριξ του Υμηττού, προετοιμάζονται ολοχρονίς για την πιθανότητα φωτιάς. Πράγμα που δεν έκανε ο δήμαρχος Κυθήρων. Τα περιμένει όλα από το κράτος.

  1. avatar Αυθάδης

   Το αντίπαλο δέος του Ρουβίκωνα

  2. avatar Jefferson

   Περίμενε τώρα στις 15 του μηνός να πληρωθείς

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει