Τρεις νέες επιθέσεις σε βάρος Πακιστανών σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ και μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Ειδικότερα, οι δράστες επιτέθηκαν αργά το βράδυ σε δύο σπίτια, όπου διαμένουν Πακιστανοί και προκάλεσαν φθορές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αργότερα, στη 1:00, επιτέθηκαν σε Πακιστανό, που διαμένει σε εργοστάσιο του Ασπροπύργου.

Προβοκατόρικη απόπειρα ομάδας αντιεξουσιαστών με στόχο να προκληθούν ταραχές και να στοχοποιηθούν ως ρατσιστές οι κάτοικοι της συνοικίας Γκορυτσά καταγγέλλει ο δήμος Ασπροπύργου από τη μεριά του.

Σύμφωνα με τον δήμο, το περασμένο Σάββατο, η ομάδα, μεταφέρθηκε με λεωφορεία, από το κέντρο της Αθήνας και με την παρουσία «ελάχιστων μεταναστών», προκαλούσαν φραστικά, φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν τους κατοίκους, προκειμένου να προκαλέσουν την αντίδρασή τους. Σε ανακοίνωση αναφέρεται πως «όταν είδαν πως δεν πετυχαίνουν το στόχο τους, μετήλθαν ακόμη και άκρως προκλητικές, προσβλητικές, ξεκάθαρα ρατσιστικές συμπεριφορές, φτύνοντας και μουντζώνοντας το Μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο κέντρο της συνοικίας, προκειμένου να προκαλέσουν την οργή των κατοίκων.

Με τέτοιες μεθόδους, οι οπλισμένοι, με βαριά ρόπαλα και λοστούς, δήθεν ιστούς για τις σημαίες τους, “επισκέπτες” της πόλης μας, επιχείρησαν να παρασύρουν σε μάχη, με δήθεν φυλετικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να τους αποδώσουν κάποια μεμονωμένα περιστατικά επιθέσεων σε μετανάστες, που σημειώθηκαν πρόσφατα στην περιοχή, και τα οποία καταδίκασε απροσχημάτιστα, τόσο ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο, όσο και η τοπική κοινωνία στο σύνολό της».

Όπως αναφέρει ο δήμος, «δεν είναι η πρώτη φορά που, από κοινού, οι επαγγελματίες των ανθρώπινων δικαιωμάτων, σε συνεργασία με ναζιστικά, ρατσιστικά, ξενοφοβικά, στοιχεία, με τη βοήθεια κι όσων μετέτρεψαν σε επάγγελμα τις πολιτισμικές τους ιδιαιτερότητες, επιχειρούν να διαμορφώσουν κλίμα “σύγκρουσης πολιτισμών” στο τόπο μας, να σπιλώσουν τον Ασπρόπυργο και να δώσουν φυλετικά χαρακτηριστικά στη συμπληρωματική τους δράση».

Διαμηνύει, επίσης, ότι «έχουμε αντιληφθεί άπαντες, εδώ και χρόνια, ποιους σκοπούς εξυπηρετούν τόσο οι δράστες των περιστατικών σε βάρος μεταναστών, όσο κι οι μεθοδευμένες απόπειρες κάποιων, γνωστών κύκλων, να προκαλέσουν κλίμα γενικευμένης αναταραχής, λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας του Εμπορευματικού Κέντρου του Ο.Σ.Ε., που εκτείνεται εξ ολοκλήρου στον δήμο μας».

Σημειώνει, τέλος, ότι οι 10.000 και πλέον μετανάστες, που εργάζονται στα όρια του δήμου, «δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα με τους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι -στις πλείστες των περιπτώσεων- τους προσφέρουν, όχι μόνο δουλειά αλλά και στέγη», καθώς και ότι «ο Ασπρόπυργος, από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, διαθέτει την κουλτούρα της ομαλής συμβίωσης με τους μετανάστες, αφού από τότε φιλοξενούσε χιλιάδες εργάτες γης, πολλοί εκ των οποίων ρίζωσαν στον τόπο μας».