Ποιοι γλιτώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ

Πέντε παρεμβάσεις για τις ευπαθείς ομάδες


ΕΛΛΑΔΑ
9:18
22/11/2011
Ποιοι γλιτώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ
7
loading

Σε μέτρα ανακούφισης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε ό,τι αφορά την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ προχωρά η κυβέρνηση.

Μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από τα προβλήματα εφαρμογής του μέτρου (κοινωνικές ομάδες που δεν είχαν εξαιρεθεί, δυσκολίες πληρωμής από νοικοκυριά με μειωμένες αποδοχές και στεγαστικά δάνεια, λάθη στους υπολογισμούς κ.λπ.) αποφασίστηκε χθες να δρομολογηθούν πέντε παρεμβάσεις.

Οι παρεμβάσεις αυτές, όπως αναφέρει το Έθνος, είναι:

• Αποφασίστηκε να εξαιρεθούν όλοι όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω, ανεξαρτήτως της αιτιολογίας, καθώς και να εξαιρεθούν όλοι όσοι τελούν υπό κάθε είδους μηχανική υποστήριξη, δηλώνοντας κάτι τέτοιο αμέσως στη ΔΕΗ.

• Εφόσον υπάρχουν ευπαθείς ομάδες ή ακόμα και ατομικές περιπτώσεις που δεν υπάγονται στις ρητά προβλεπόμενες από τον νόμο εξαιρέσεις, θα υπάρξει η δυνατότητα ένταξής τους σε αυτές μετά από έλεγχο που θα διενεργείται επιτόπου από τριμελείς επιτροπές, που θα συσταθούν αμέσως.

• Αποφασίστηκε η ΔΕΗ να μη διακόπτει την παροχή ρεύματος σε πρόσωπο που έχει αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής του τέλους, ενώ αντίθετα να διακόπτει άμεσα το ρεύμα σε αυτούς που, παρά τη δυνατότητά τους να εκπληρώσουν αυτή τη φορολογική τους υποχρέωση, δεν το πράττουν, παριστάνοντας τους αδύναμους.

• Σε όσους έχουν πρόβλημα καταβολής της δόσης λόγω μείωσης των αποδοχών τους και επειδή βαρύνονται με στεγαστικό δάνειο, θα γίνει προσπάθεια, σε συνεννόηση με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, να υπάρξουν διευκολύνσεις στον διακανονισμό των δανείων τους.

• Θα αποσταλούν στους δήμους τα μηχανογραφημένα στοιχεία που αντιστοιχούν στα ακίνητα προκειμένου και αυτοί με τη σειρά τους να καλέσουν τους πολίτες να διορθώσουν λάθη που έχουν παρατηρηθεί σε σχέση με το εμβαδόν, την τιμή ζώνης ή την παλαιότητα.

Όπως σημειώνεται αυτό θα γίνει το ταχύτερο δυνατό, ώστε να υπάρξει πλήρης εναρμόνιση των δημοτικών αρχείων με τα αρχεία της ΔΕΗ και το αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Εφόσον παρατηρηθούν υπερβάσεις ή αποκλίσεις, αυτές θα αντιμετωπιστούν συμψηφιστικά.

Όσοι δεν είχαν προλάβει να στείλουν μέσω sms την αίτηση υπαγωγής τους στις εξαιρέσεις του νόμου, μπορούν να το κάνουν με έναν δεύτερο γύρο αποστολής sms έως τις 30 Νοεμβρίου 2011.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar despoina

  600 ευρώ θα πληρώσω... τα νεύρα μου με τους άχρηστους που μας κυβερνάνε ....

  1. avatar Σκυλοπνιχτρης

   ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ

 2. avatar KOSTAS

  αν σωπασεις θα σωπασουν και οι αλλοι και δεν θα φτενε αυτοι

 3. avatar xan4625

  μηχανική υποστήριξη .... δηλ. και οι βηματοδότες ?

  1. avatar Κώστας freediver

   Πιθανολογώ πως όχι. Εννοεί όσους ασθενείς υποστηρίζονται από μηχανήματα που τροφοδοτούνται με ηλεκτρικό ρεύμα.

 4. avatar Τάκης Μαχαίρας

  οι νυκοκυραιοι ομως θα το πληρωσουν κανονικα. και αυτο ειναι αντισυνταγματικο! αντισταση! δεν πληρωνω χαρατσια

  1. avatar lefteris77

   βαρέθηκα να ακούω φωνές που στο τέλος θα σωπάσουν

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει