Σε πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του γνωστού αθλητικογράφου Γιώργου Γεωργίου, αφού έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας ο 35χρονος γιος του, Τάσος Γεωργίου, από μία σπάνια και ανίατη ασθένεια, την «αταξία του Φρίντριχ», μία κληρονομική πάθηση, που «χτυπά» τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και τα περιφερειακά νεύρα.

Ο δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη του, το προσωπικό του δράμα.

«Η συγκεκριμένη ασθένεια είναι αυτό που λέμε σπάνια, καθώς χτυπάει ένα στο 1.500.000 παιδιά. Είναι ανίατη νόσος και ο Τάσος την κληρονόμησε από εμένα και τη μητέρα του, που είμαστε και οι δύο φορείς της. Πριν από 23 χρόνια (το 1992) πήραμε την απόφαση να πάμε το παιδί στην Αγγλία. Εκεί έμαθα τα καθέκαστα για την κατάσταση της υγείας του. Οταν ο γιατρός Γουίλσον μας είπε τι περιμένει τον Τάσο και εμάς, γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Εκείνο το βράδυ θυμάμαι ότι δεν κατάφερα να κοιμηθώ καθόλου, δεν μπορούσα να κλείσω μάτι όλη νύχτα» είπε αργά και με σταθερή φωνή ο γνωστός δημοσιογράφος, ενώ, από την πλευρά του, ο οικοδεσπότης του «Αργά» Θοδωρής Αθερίδης, τον άκουγε αποσβολωμένος.

«Το πρωί που σηκώθηκα να πάω να πλυθώ, κοιτάζω στον καθρέπτη και βλέπω τα μαλλιά μου άσπρα. Αρχίζω να μασάω ψωμί ψίχα και να σπάνε τα δόντια μου» εξομολογήθηκε στη συνέχεια ο Γιώργος Γεωργίου. Αυτός είναι και ο λόγος -όπως είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή του- που δεν έφτιαξε ποτέ τα δόντια του, για να του θυμίζει ακριβώς το δυσάρεστο γεγονός εκείνης της ημέρας.

Επίσης είχε πει πως προκειμένου να καλύψει τόσο τα έξοδα του ταξιδιού τους στο Λονδίνο όσο και τις αμοιβές των γιατρών είχε αναγκαστεί να πουλήσει όσο όσο ένα διαμέρισμα που του είχε αφήσει κληρονομιά η μητέρα του.

Ο Γιώργος Γεωργίου απέκτησε τον Τάσο με την πρώτη του σύζυγο, την Μαρία Καμπουράκη την εποχή που ήταν ιατρικός επισκέπτης. «Έχασα το μοναχοπαίδι μου. Τον Τασούλη μου. Είχε τα προβλήματα που είχε και πριν μία εβδομάδα υπέστη εγκεφαλικό. Τελικά δεν τα κατάφερε. Δεν υπάρχουν λόγια αυτή τη στιγμή», ανέφερε η Μαρία Καμπουράκη στην Espresso.

Ο Γιώργος Γεωργίου τελικά χώρισε από την πρώτη του σύζυγο και παντρεύτηκε τη σύζυγό του Ευγενία με την οποία απέκτησε μία κόρη. Κάποια χρόνια αργότερα χώρισε και από τη δεύτερη γυναίκα του.

Η κηδεία του Τάσου Γεωργίου θα γίνει σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι από το Β’ νεκροταφείο Αθηνών.