Τη στήριξή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΠΟΕ ΟΤΑ σήλωσε με σχετική ανακοίνωση ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η “Λαϊκή Συσπείρωση” για τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και τη στάση της απέναντι στον αγώνα των εργαζομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

1. Στηρίζει στην πράξη τον αγώνα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α και τα δίκαια αιτήματα τους. Και ήταν αυτή που πριν ακόμη εφαρμοστεί ο Καλλικράτης είχε καταγγείλει την Κυβέρνηση για τα όσα προβλέπονται σε βάρος των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

2. Έχει επανειλημμένα ζητήσει από την Κυβέρνηση του Μνημονίου να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα τα δίκαια αιτήματα τους, αντιλαμβανόμενη την αυξανόμενη κοινωνική αγανάκτηση από τα αλλεπάλληλα και αλλοπρόσαλλα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, μειώνοντας οριζόντια το εισόδημα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

3. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις, πέρα από τη στήριξή της, εξέφρασε προς τους εργαζόμενους την ανάγκη στο δίκαιο αυτόν αγώνα που δίνουν, να έχουν στο πλευρό τους το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Γι’ αυτό και τους πρότεινε οι κινητοποιήσεις τους να μη στραφούν σε βάρος των συμπολιτών μας, οι οποίοι όχι μόνον δεν ευθύνονται για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά πληρώνουν κι αυτοί τις συνέπειες από την εφαρμογή της, στην καθημερινότητά τους.

4. Με υπευθυνότητα ενημέρωσε τα Σωματεία Εργαζομένων για τα προβλήματα που δημιουργεί η κατάληψη του Δημαρχείου σε μια σειρά από υποχρεώσεις του Δήμου (όπως η μισθοδοσία του προσωπικού, η πληρωμή των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων), όπως προκύπτει από έγγραφα υπηρεσιακών παραγόντων, δηλαδή εργαζομένων του Δήμου μας. Καθώς και για τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει σε βάρος τους η ενεργοποίηση από πλευράς κυβέρνησης μιας σειράς από ενεργειών που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σε άλλους γειτονικούς Δήμους.

5. Σε καμία περίπτωση η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν εκφοβίζει και δεν τρομοκρατεί τους εργαζόμενους στο Δήμο, όπως αναληθώς ισχυρίζεται στην ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Αντίθετα στηρίζει τον αγώνα που δίνουν όλοι οι εργαζόμενοι για την ανατροπή μιας αδιέξοδης πολιτικής που μόνο δεινά συσσωρεύει στην πατρίδα μας.