Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με αφορμή τη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο του αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στις φυλακές στοχοποιούμαστε και γινόμαστε το θύμα, εξαιτίας της αλόγιστης βίας και της απώλειας ελέγχου και νομιμότητας σε ορισμένες φυλακές».

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία σημειώνει ότι σήμερα, άλλο ένα περιστατικό ήρθε «να προστεθεί στην μακρά λίστα των βίαιων περιστατικών, επιθέσεων, «φιλικών προειδοποιήσεων» και απειλών που αντιμετωπίζουμε σχεδόν καθημερινά οι εργαζόμενοι μέσα στις φυλακές». Και αυτό το περιστατικό «αποτελεί μια ακόμα απάντηση σε αυτούς που αναζητούν μητρώα και στατιστικά στοιχεία της βίας εναντίων συναδέλφων αλλά και μεταξύ των κρατουμένων».

Ακόμη, η Ομοσπονδία αναφέρει: «Καταδικάζουμε την χθεσινοβραδινή βομβιστική επίθεση στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο του αρχιφύλακα του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον ίδιο και στην οικογένεια του και δηλώνουμε άλλη μια φορά ότι κάνοντας ευσυνείδητα το καθήκον μας, δεν είμαστε διατεθειμένοι, ούτε πρόκειται να υποκύψουμε σε οποιαδήποτε μορφή απειλών ή βίας, από όπου και αν προέρχονται».

Εξάλλου – αναφέρει η Ομοσπονδία – ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας είχε και κατά το παρελθόν πέσει θύμα βίας, όταν άγνωστοι τον ξυλοκόπησαν την ώρα που μετέβαινε στην υπηρεσία του, αλλά «δυστυχώς η υπόθεση αυτή δεν εξιχνιάστηκε και οι θύτες παραμένουν άγνωστοι». «Τουλάχιστον αυτή τη φορά, ζητάμε και ελπίζουμε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Ίσως τότε δοθεί απάντηση και στο βασανιστικό για όλους ερώτημα, γιατί συμβαίνουν τέτοια περιστατικά» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.