Η έκθεση Φωτογραφίας «Drops of Breath» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Μοναδικές στιγμές της ερμηνείας 15 υποβρύχιων χορευτών


ΕΛΛΑΔΑ
16:21
14/07/2016
Η έκθεση Φωτογραφίας «Drops of Breath» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
loading

Η έκθεση φωτογραφίας «Drops of Breath», της πρώτης υποβρύχιας παράστασης χορού παγκοσμίως που παρουσιάστηκε κάτω από τον αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα στο Ακρωτήριο του Σουνίου τον Σεπτέμβριο του 2015, επιστρέφει, μετά από την υπέροχη εμπειρία της φιλοξενίας της στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», αυτή την φορά στην καρδιά της Αθήνας.

Κάτω από το διαχρονικό φως της Ακρόπολης, στα στενά του διατηρητέου οικισμού της Πλάκας όπου η ζωή επαναπροσδιορίζει ό,τι την κάνει όμορφη, οι υποβρύχιες φωτογραφίες της χορευτικής παράστασης που πραγματοποιήθηκε κάτω από την επιφάνεια της μεσογειακής θάλασσας, φιλοξενούνται στο Yiasemi Café Bistrot απο τις 15 / 7 / 2016 έως τις 15 / 9 / 2016.

Οι 8 φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων απεικονίζουν μοναδικές στιγμές της ερμηνείας των 15 υποβρύχιων χορευτών (μεταξύ των οποίων τρεις χορευτές με αναπηρία και τρία παιδιά) από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σε ένα υποθαλάσσιο περιβάλλον σε βάθος 5μ., όπου η ψυχή απελευθερώνεται, χάρις στην απουσία σωματικού βάρους και η αναπνοή συμβολίζει την ισότητα μεταξύ όλων των ανθρώπων, η χορογραφία «Drops of Breath» (με χορηγό της Opel) χάρισε μια μοναδική εμπειρία στο υποβρύχιο κοινό, στο κοινό στην επιφάνεια της θάλασσας αλλά και στο κοινό που παρακολουθούσε μέσω οθόνης στην ακτή, μετουσιώνοντας την τέχνη του χορού σε έναν νέο τρόπο κοινωνικής ολοκλήρωσης.

Οι 4 υποβρύχιοι φωτογράφοι που παρακολούθησαν το «Drops of Breath» τις πρόβες μέχρι τις υποβρύχιες παραστάσεις, αποτύπωσαν μέσα από την δική τους οπτική τις στιγμές που οι χορευτές, με διαφορετικές σωματικές ικανότητες και πολιτισμικές αναφορές, ενώθηκαν αρμονικά μεταξύ τους, με τους θεατές αλλά και με την υποθαλάσσια ζωή, μέσα σε μια νέα διάσταση αποδοχής, ισότητας και απελευθέρωσης.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πρωτότυπη υποθαλάσσια μουσική εμπειρία «Drops of Breath» μέσω διαθέσιμης εφαρμογής QR για smartphones.

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει