Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης των 70.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ο δικηγόρος Διονύσης Πελέκης.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει αξιόποινες πράξεις που να αφορούν στη διαδικασία των «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού δημοσίου.

Ωστόσο, η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού ,με σύμφωνη γνώμη και της εισαγγελέως αποφάσισαν να του επιβάλλουν τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης των 70.000 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, για την ίδια υπόθεση, στις αρχές της εβδομάδας κλήθηκαν σε απολογία ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, οι οποίοι ζήτησαν προθεσμία μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2011 για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Εκτός άλλου απροόπτου με τους εκπροσώπους της Μονής ολοκληρώνεται και η κύρια ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση του Βατοπεδίου και αμέσως μετά η δικογραφία θα εισαχθεί στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών προκειμένου να εκδοθεί βούλευμα με το οποίο οι δικαστές θα αποφαίνονται για την παραπομπή ή μη των τριάντα και πλέον κατηγορουμένων.