Λουκέτο σε δύο γνωστά νυχτερινά μαγαζιά του Βόλου και ένα της Αγριάς έβαλε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ανακαλώντας την άδεια λειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα με απόφαση της Επιτροπής ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του «Amaze» στις Αλυκές, του «Θέα», πρώην «Άστρα» και του «Άνεμου» στην Αγριά για πρόκληση ηχορύπανσης και ύπαρξη αυθαίρετων κατασκευών.

Οι ιδιοκτήτες των παραπάνω κέντρων έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να ζητήσουν την αναστολή εκτέλεσης των αποφάσεων.

Για το κλαμπ AMAZE υπήρχε καταγγελία περιοίκων για υπερβολική εκπομπή θορύβων. Εκ μέρους των ιδιοκτητών του κλαμπ ο δικηγόρος υποστήριξε ότι από το 2002 που εκδόθηκε η άδεια ήταν προβληματική και ότι όλες οι εργασίες που ζητήθηκαν από την Διεύθυνση Υγείας έγιναν και ζητήθηκε επανεξέταση από την υπηρεσία για να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των όσων υποστηρίζονται, ωστόσο η Διεύθυνση Υγιεινής με έγγραφό της επεσήμανε ότι μόνο ο Δήμος μπορεί να υποβάλει αίτημα για επανεξέταση των εγκαταστάσεων πρόκλησης ηχορύπανσης.

Αρκετοί μάλιστα από τους ιδιοκτήτες των κέντρων ήταν αυτοί που υποστήριξαν ότι ο τρόπος με τον οποίο εκδίδονται οι άδειες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκαλεί προβλήματα και σύγχυση.

Για το κέντρο διασκέδασης Θέα πρώην «Άστρα» στη δημοτική ενότητα Αισωνίας αποφασίστηκε η ανάκληση της άδειας γιατί όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής διαπιστώθηκε αυθαίρετη κατασκευή που αφορά στην τοποθέτηση μεταλλικού στεγάστρου για την οποία υπήρξε καταγγελία από πολίτη που έθετε θέμα για την ασφάλεια των πελατών.

Σχετικά με το μπαρ Άνεμος στην Αγριά υπήρξε καταγγελία περιοίκων για την τοποθέτηση ηχείων στον εξωτερικό χώρο, που ωστόσο δεν προβλέπονταν στην άδεια. Ο νομικός σύμβουλος του ιδιοκτήτη επεσήμανε ότι η απόφαση είναι βιαστική, αφού δεν υπάρχει αυτοψία από το Υγειονομικό και ζήτησε αναβολή της υπόθεσης. Η Επιτροπή δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα διότι είναι η δεύτερη φορά που υπήρξε καταγγελία και έτσι αποφασίστηκε η ανάκληση της άδειας.
Η επιτροπή επίσης εξέτασε καταγγελία για ψητοπωλείο, επί της οδού Αναλήψεως, για εκπομπή ρύπων στην ατμόσφαιρα και θορύβου από το μοτέρ της καμινάδας. Στο συγκεκριμένο σημείο έγινε αυτοψία από κλιμάκιο της Πολεοδομίας, γι’ αυτό και αποφασίστηκε το θέμα να παραπεμφθεί στη Διεύθυνση Υγιεινής.

Πηγή: taxydromos.gr