Φόβους ότι κάποια από τα ασυνόδευτα παιδιά, που υπολογίζονται σε μερικές χιλιάδες, «μπορεί να τύχουν και εμπορίας οργάνων» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Ένα πρόβλημα που υπάρχει είναι τα παιδιά τα ασυνόδευτα, που είναι κάποιες χιλιάδες. Εμείς έχουμε έντονα προβληματιστεί. Μάλιστα, σημειολογικά, ως ΚΕΕΛΠΝΟ αναλάβαμε την αναδοχή πέντε παιδιών, για να δώσουμε το μήνυμα και σε άλλους, ότι τα παιδιά αυτά τα έχουμε κοντά μας, διότι φοβάμαι ότι εκτός της μελλοντικής κατάληξης που μπορεί να έχουν -που ξέρετε πολύ καλά τι μπορεί να είναι, trafficking, ναρκωτικά, πεζοδρόμιο- μπορεί κάποια να τύχουν και εμπορίας οργάνων» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Ειδομένη.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των προσφυγόπουλων, διαβεβαίωσε πως το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι έτοιμο να διαχειριστεί την κατάσταση, εκφράζοντας ωστόσο προβληματισμό για την επάρκεια εμβολίων.

«Τα παιδιά είναι ένα πρόβλημα μεγάλο. Εδώ ο πληθυσμός σε επίπεδο παιδιών ξεπερνά το 40%. Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε το πρόβλημα του εμβολιασμού τους, διότι προέρχονται και από χώρες που δεν είχαν υγειονομικά συστήματα πλην της Συρίας» σημείωσε και πρόσθεσε: «Προβληματιζόμαστε έντονα, διότι δεν υπάρχει μόνο πρόβλημα επάρκειας (εμβολίων) εδώ, στον ελλαδικό χώρο, αλλά υπάρχει πρόβλημα παραγωγής εμβολίων από τις εταιρείες που τα παράγουν».

Υπογράμμισε δε, ότι «πρέπει να δημιουργηθούν οι απόλυτες συνθήκες της προφύλαξης του πληθυσμού».