Μέσα σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα απονομής της ελληνικής δικαιοσύνης προσδιορίστηκε για αύριο το πρωί , σε μόλις δύο μήνες η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό των πρωταθλητών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου για το τροχαίο ατύχημα που φέρονται ότι είχαν την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το καλοκαίρι του 2004.

Οι δικαστικές αρχές συνυπολογίζοντας τον αυξημένο κίνδυνο να παραγραφεί η υπόθεση λόγω συμπλήρωσης οκταετίας, έτρεξαν όλες τις σχετικές διαδικασίες, ώστε να δώσουν και στους κατηγορούμενους τη δυνατότητα να ξανακριθούν σε δεύτερο βαθμό.

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι το περίφημο τροχαίο ατύχημα δεν είχε γίνει ποτέ. Τότε, ομόφωνα οι δικαστές είχαν καταδικάσει τους Κ. Κεντέρη και Κατ. Θάνου
σε συνολική ποινή φυλάκισης 31 μηνών τον καθένα κηρύσσοντάς τους ενόχους για ψευδορκία, ψευδή δήλωση στις αρχές ,ηθική αυτουργία σε ψευδορκία και σε παράβαση καθήκοντος.

Φυλάκιση 33 μηνών, επίσης με αναστολή ήταν η τιμωρία για τον προπονητή Χρήστο Τζέκο,ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ψευδορκία ,ψευδή δήλωση στις αρχές και παράνομα σκευάσματα. Σε επτά γιατρούς του νοσοκομείου ΚΑΤ, όπου τη βραδιά του τροχαίου είχαν μεταφερθεί οι δύο αθλητές, οι δικαστές επεφύλαξαν διαφορετική ποινική μεταχείριση με ποινές από 6 εως 8 μήνες φυλάκιση.

Ο κατάλογος των κατηγορουμένων -ενόχων κατά το πρωτόδικο δικαστήριο συμπληρώνεται από τους δύο φερόμενους ως αυτόπτες μάρτυρες του επίδικου τροχαίου ,που καταδικάστηκαν με 7 και 15 μήνες φυλάκιση.