«Λαβράκι» έβγαλαν οι έλεγχοι που έκαναν το α’ εξάμηνο του 2011 οι κτηνίατροι και οι γεωπόνοι της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Στους ελέγχους που έγιναν στην Κρεαταγορά του Ρέντη, την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, σε καταστήματα και super markets κατασχέθηκαν 10.344 κιλά ακατάλληλα για κατανάλωση κρέατα, αλιεύματα και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Όταν ελέγχτηκαν τα Τελωνεία του Πειραιά, η Λαχαναγορά του Ρέντη και οπωροπωλεία κατασχέθηκαν 1.348,5 τόννων τροφίμων φυτικής προέλευσης.

«Με τους συνεχείς και εντατικούς ελέγχους μας σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων και την αταλάντευτη πολιτική βούληση σύγκρουσης με την ανευθυνότητα, εργαζόμαστε σκληρά για τη δημιουργία αγοράς που θα αποπνέει ασφάλεια και θα παρέχει ποιότητα στον καταναλωτή.

Το γεγονός ότι οι κτηνίατροι και οι γεωπόνοι μας, μέσα σε 6 μήνες έχουν απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα και έχουν κατάσχει χιλιάδες κιλά ακατάλληλων προϊόντων ζωϊκής και φυτικής προέλευσης, αποδεικνύει τη δουλειά μας. Δεν επαναπαυόμαστε αλλά με υψηλό αίσθημα ευθύνης εντείνουμε την μάχη των ελέγχων για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου.