Παρά την οικονομική κρίση, ο Έλληνας θέλει τον… οβελία του. Χθες από νωρίς το πρωί η Βαρβάκειος αγορά ήταν γεμάτη με κόσμο που αγόραζε κρέατα για το πασχαλινό τραπέζι. Πάντως, υπάρχουν και Έλληνες που λόγω της ακρίβειας δεν θα τιμήσουν το αρνί αλλά θα προτιμήσουν τις μπριζόλες που είναι και πιο οικονομικές.

Και όπως λένε οι κρεοπώλες υπάρχουν και πολίτες που θα αγοράσουν κρέατα με… πλαστικό χρήμα. Και δεν είναι τυχαίο ότι πολλά καταστήματα στη Βαρβάκειο αγορά έχουν τοποθετήσει ταμπέλες που αναγράφουν: «Στο κατάστημά μας πληρώνετε και με κάρτα σε 4 άτοκες δόσεις».

Οι τιμές ωστόσο, όπως αναφέρουν κρεοπώλες, κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα με τα αρνιά να στοιχίζουν περίπου 7 ευρώ το κιλό, τα κατσίκια να φτάνουν τα 9 ευρώ ενώ τα έντερα να κοστίζουν γύρω στα 5 ευρώ.

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κυμαίνονται οι τιμές και στα υπόλοιπα κρέατα της Βαρβακείου αγοράς και οι κρεοπώλες υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να τις ανεβάσουν για να κρατήσουν τους πελάτες τους.

Το μόνο βέβαιο είναι, όπως συνεχίζουν, ότι τις επόμενες ημέρες η αγορά θα είναι γεμάτη από κόσμο που θα τρέξει την τελευταία στιγμή να προμηθευτεί κρέατα για το Πάσχα.

Κρεοπώλης διαφημίζει τα κρέατά του και χαιρετάει τον κόσμο.

Ό,τι πρέπει για να ένα πλούσιο πασχαλινό τραπέζι

Όμως, υπάρχουν και πολίτες που προτιμούν μπριζόλες για το Πάσχα.

Κι επειδή οβελίας χωρίς ψησταριά δεν… πάει, με 85 ευρώ, όσοι θέλετε, μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο ψησταριές για να κάνετε τη δουλειά σας.