Για έμφραγμα στον κλάδο των τουριστικών γραφείων εξαιτίας των δύο αυξήσεων φέτος του ΦΠΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού.

Όπως αναφέρει η διοίκηση της ομοσπονδίας, τα τουριστικά γραφεία έχοντας κλειδώσει τις τιμές των πακέτων στο εξωτερικό εδώ και ένα χρόνο καλούνται να απορροφήσουν εξ ολοκλήρου δύο διαδοχικές αυξήσεις μέσα σε διάστημα ενός εξαμήνου, προκειμένου να μην φανούν ασυνεπείς στους ξένους tour operators.

Σύμφωνα με τη ΓΕΠΟΕΤ, η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τουρισμού απειλείται καθώς ήδη τα περιθώρια κέρδους είναι εξαιρετικά χαμηλά λόγω των μεγάλων εκπτώσεων που προσφέρονται στα ξένα τουριστικά γραφεία.

Για τους παραπάνω λόγους ζητεί την μείωση του ΦΠΑ στον τουριστικό κλάδο στα προ της 1ης Ιουλίου επίπεδα, ενώ στο πλαίσιο αυτό το προεδρείο της ομοσπονδίας πραγματοποίησε συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γενικό Διευθυντή Φορολογίας κ. Δημήτρη Σταματόπουλο.

Σε σχετική επιστολή της μάλιστα προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όπου και υπέβαλε το σχετικό αίτημα, η ΓΕΠΟΕΤ επισημαίνει ότι η Ελλάδα διατηρεί τον υψηλότερο συντελεστή φορολογίας στον τουρισμό σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες, όσον αφορά τον μειωμένο συντελεστή.