Επιτόπιος έλεγχος κλιμακίου στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου διενεργήθηκε σήμερα στην παραλία Αγία Μαρίνα της Ρόδου.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η εγκατάσταση παράνομων κατασκευών (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό.

Ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί και πέρυσι στην ίδια παραλία και από την ίδια επιχείρηση και αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην έκδοση των πρωτοκόλλων κατεδάφισής τους. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και φέτος μαζί με τη λήψη και των αντίστοιχων αυστηρών διοικητικών μέτρων, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αιγιαλό και παραλίες.

Η επιχείρηση διενεργήθηκε υπό τον συντονισμό της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας Ν. Κόλλια τόσο με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας όσο και με το Λιμεναρχείο Ρόδου και τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες.

Χατζηδάκης: Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες το εννοούμε!

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες, το εννοούμε! Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντί τους. Σε κάθε περιστατικό παρανομίας θα μας βρίσκουν απέναντι, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Έχουμε συμμάχους μας τους πολίτες αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η χρήση drones και η νέα εφαρμογή myCoast, που μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται».

Βροχή καταγγελιών στο myCoast

Οι καταγγελίες για παραβιάσεις και καταπατήσεις σε παραλίες σε όλη τη χώρα στην ειδική εφαρμογή myCoast αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει δεχτεί μέχρι σήμερα πάνω από 1.900 καταγγελίες, με τον μεγαλύτερο αριθμό να αφορά τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τη Xαλκιδική, όπου ξεκίνησε πρόσφατα και η επέλαση των ανιχνευτικών drones.