Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία μίας 60χρονης από τη Θεσσαλονίκη που βλέπει το φως της δημοσιότητας. Η γυναίκα η οποία εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρεία ενημέρωσε τους εργοδότες της ότι θα βγει σε σύνταξη και τότε ξεκίνησε το μαρτύριό της.

Όπως επεσήμανε το πρωί της Τρίτης 19/3 μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «MEGA Καλημέρα» η κόρη της 60χρονης, η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα δικαστήρια, ενώ η προσφυγή τους στην Επιθεώρηση Εργασίας δεν απέφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

«Επί 19 συναπτά έτη είχε μια πολύ σημαντική θέση με πολλές αρμοδιότητες. Έγινε απόπειρα χειροδικίας από τον σύζυγο της εργοδότριας. Η εργοδότρια είπε “θα δώσω αποζημίωση σε όποιον γουστάρω και σε όποιον το αξίζει”», δήλωσε η κόρη του θύματος.

«Από την Επιθεώρηση Εργασίας μάς είπαν ότι είναι σύνηθες φαινόμενο του έλληνα εργοδότη και ότι μια πιθανή λύση ίσως βρεθεί στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια. Η μαμά βίωσε ακραίο εργασιακό bullying από αυτήν την εταιρεία και από την εργοδοσία. Έχει ψυχοσωματικά».

Το πρώτο δικαστήριο, το οποίο αφορούσε το εργασιακό bullying και την καταβολή αποζημιώσεων για υπερεργασία έχει γίνει και αναμένονται τα πορίσματα, ενώ τον επόμενο μήνα αναμένεται το δεύτερο δικαστήριο που αφορά τη συνολική αποζημίωση της 60χρονης.

«Έγινε το πρώτο δικαστήριο, από το οποίο ακόμα δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Φτάσαμε στο σημείο να πούμε καλύτερα στα δικαστήρια παρά στα ψυχιατρεία. Στο δεύτερο δικαστήριο διεκδικούμε την αποζημίωση απόλυσης. Δεν απολύθηκε, εξωθήθηκε σε οικειοθελή αποχώρηση, γιατί δεν άντεχε άλλο», συμπλήρωσε η κόρη της 60χρονης. Σύμφωνα, δε, με την ίδια, υπάρχουν και άλλοι υπάλληλοι που έχουν αποχωρήσει και έχουν απολυθεί κατά αυτόν τον τρόπο και πριν και μετά τη μητέρα της.