Τον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, Χρήστος Κωνσταντινίδης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών.

Όπως δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, θα ζητήσει να ενημερωθεί για την πορεία των αναλύσεων από τα δείγματα που ελήφθησαν από το χώρο του δυστυχήματος για τον εντοπισμό τυχόν παράνομης χημικής ουσίας και από το βιολογικό υλικό που εντόπισαν οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι στα συντρίμμια των βαγονιών που φυλάσσονται στο Κουλούρι, για την ταυτοποίηση του 57ου θύματος.

Ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε επίσης, σύμφωνα με το larissanet.gr, πως θα ζητήσει να ενημερωθεί για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε ότι αφορά τα υψηλόβαθμα στελέχη σε «ενδεχόμενο δόλο». Επισήμανε μάλιστα πως ο Σύλλογος έχει κάποια στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικά με την συμπληρωματική μήνυση για το «μπάζωμα» του χώρου του δυστυχήματος ανέφερε πως έχει κληθεί για απολογία ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ενώ ενσωματώθηκαν στη δικογραφία της συγκεκριμένης μήνυσης τα πρακτικά του Συμβουλίου της Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις εργασίες στο χώρο μετά το δυστύχημα.

«Περιμένουμε να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο σε ενδεχόμενο δόλο» ανέφερ  ο κ. Κωνσταντινίδης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου και πρόσθεσε κλείνοντας πως ως Σύλλογος θα προτείνουν να αποφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης και ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ, που έχουν προφυλακιστεί από τους συνολικά 15 κατηγορουμένουςστους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη μέχρι σήμερα.

«Οι δύο άνθρωποι που είναι προφυλακιστέοι, για ‘μας δεν χρειάζεται να είναι» δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.