Ανείπωτη θλίψη έφερε στην οικογένεια της Άρσης Βαρών η είδηση τα ξημερώματα της Κυριακής, παραμονή Πρωτοχρονιάς πως η πρωταθλήτρια Άρτεμις Θεριάκη άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 37 ετών, μετά από αγώνα με τη λευχαιμία. Στην εκπομπή Super Κατερίνα μίλησε σήμερα Τετάρτη (3/1) τόσο ο σύντροφός της Κώστας Πιέρρος όσο και ο Πύρρος Δήμας, συγκινημένοι για τον αγώνα που έδωσε τους τελευταίους μήνες η αθλήτρια, ενώ αμφότεροι αποκάλυψαν και το τραγικό παιχνίδι της μοίρας καθώς πρόσφατα είχε χάσει και τη μητέρα της από καρκίνο.

Ο Κώστας Πιέρρος μίλησε για εκείνες τις μέρες, καθώς και για τον Γολγοθά που ανέβαινε εκείνη μαζί με τη μητέρα της. «Ήταν από κάτω η μητέρα της, από πάνω η Άρτεμις στο νοσοκομείο του Ρίου. Την αλήθεια την είπαν λίγο ψυχρά οι γιατροί που της είπαν ότι έχει οξεία λευχαιμία. Έπρεπε να πάνε με έναν ψυχολόγο πρώτα. Η μητέρα της έλεγε να “φύγει” εκείνη και να μείνει η Άρτεμις».

Όπως συμπλήρωσε: «Η μητέρα της “έφυγε” πριν από δύο μήνες. Η Άρτεμις βγήκε από το νοσοκομείο και πήγε στην κηδεία, και στο μνημόσυνο για τα σαράντα. Την προβλημάτισε λίγο ότι θα χάσει τα μαλλιά της. Εγώ τη γνώρισα στο νοσοκομείο. Νοσηλευόταν η κόρη μου στο Ρίο και μου έστειλε ένα μήνυμα για περαστικά. Ήμασταν μαζί 25 μέρες και κάθισα δίπλα στο κρεβάτι της για 70 μέρες. Κάναμε όνειρα, πήγαμε για μπάνιο, ήθελε να γίνει προπονήτρια. Αυτό ήταν το μαράζι της το μεγάλο, που ζήταγε από την Άρση Βαρών. Ήταν ένα πολύ δυνατό κορίτσι, είχε να δώσει πολλά ακόμα, είχε όνειρα».

Στην εκπομπή μίλησε και ο Πύρρος Δήμας: «Η κοπέλα έχασε τη μάνα της από τον καρκίνο. Το πάλεψε. Εγώ θεώρησα ότι πήγαινε καλά, γιατί ήταν μαχήτρια. Ξυπνήσαμε το πρωί και μάθαμε τα δυσάρεστα. Πολλά παιδιά που την ήξεραν είμαστε συντετριμμένοι. Δεν περιμέναμε τέτοια εξέλιξη. Πιστεύαμε ότι θα κερδίσει αυτή τη μάχη. Είναι πολύ δύσκολο να χάνονται νέοι άνθρωποι και προσωπικά δεν το ανέχομαι γιατί δεν έχουν ζήσει και με πειράζει που δεν έχουν προλάβει να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα».