Υλικά

  • ¾ φλιτζανιού γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ¼ κουτάλι του γλυκού ξηρή μαγιά
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 ¼ φλιτζάνια αλεύρι
  • ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • Καλαμποκάλευρο

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το γάλα και τη μαγιά. Συμπληρώνουμε το βούτυρο και το γάλα και αν η ζύμη είναι πολύ σκληρή προσθέτουμε και άλλο γάλα.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας, μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη και ζυμώνουμε για 10 λεπτά. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ αλειμμένο με λάδι, τη σκεπάζουμε και τη αφήνουμε για μια ώρα για να φουσκώσει.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσες μπάλες. Τοποθετούμε τις μπάλες αυτές σε λαδόκολλα και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε ανάμεσά τους μια απόσταση για να φουσκώσουν και τις αφήνουμε για μια ώρα.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και το αλείφουμε με λίγο λάδι. Εκεί μεταφέρουμε σταδιακά τις μπάλες. Στη διάρκεια αυτού του χρόνου έχουμε ανοίξει το φούρνο για να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Ψήνουμε την κάθε πλευρά για 5-8 λεπτά. Όταν ομαλοποιηθούν οι πλευρές τους και πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Πριν τα κόψουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν.