Υλικά

Το καλοκαίρι είναι εδώ και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτή η εποχή του χρόνου: ροδάκινα! Λίγα πράγματα είναι εξάλλου πιο λαχταριστά το καλοκαίρι από ένα καλογινωμένο ροδάκινο. Γι’ αυτό και η απογοήτευση είναι μεγάλη αν επιστρέψεις από τη φρουταγορά και διαπιστώσεις πως τα πήρες λίγο πιο άγουρα απ’ όσο υπολόγιζες. Υπάρχει όμως μυστικό για να ωριμάσουν πιο γρήγορα. Αν δεν βιάζεσαι να τα φας άμεσα, τα αφήνεις απλώς στον πάγκο της κουζίνας σε θερμοκρασία δωματίου. Αν δεν μπορείς όμως να περιμένεις, τα κλείνεις σε μια χαρτοσακούλα. Τα ροδάκινα απελευθερώνουν αιθένιο, τη φυτική ορμόνη που δίνει την εντολή για ωρίμανση των φρούτων. Και το αιθένιο που αιχμαλωτίζεται μέσα στη σακούλα κάνει την ωρίμανση απείρως γρηγορότερη.