Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού κινόα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 φλ. τσαγιού αγγούρια κομμένα σε κύβους
  • 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια ή ντομάτες, κομμένες στη μέση
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
  • 1 1/2 κ. γλ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε την κινόα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Για να κρυώσετε γρήγορα, απλώστε τη μαγειρεμένη κινόα σε ένα ταψί.
  3. Ενώ η κινόα μαγειρεύεται, προετοιμάστε τα λαχανικά και τα βότανα για τη σαλάτα.
  4. Ανακατέψτε με το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και τη φέτα.
  5. Τοποθετήστε την κρύα κινόα, τα αγγούρια, τα κρεμμύδια, την ντομάτα, την πιπεριά, τις ελιές και τα μυρωδικά (δυόσμο, ρίγανη, μαϊντανό) σε ένα μεγάλο μπολ.
  6. Ανακατέψτε με το ελαιόλαδο για να συνδυαστούν απαλά.
  7. Πασπαλίστε με ξύδι, αλάτι και θρυμματισμένη φέτα και ανακατέψτε απαλά.
  8. Σερβίρετε αμέσως.