Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού ή χυμό από δύο πορτοκάλια
  • 3 μέτριες χρυσές ή κίτρινες πατάτες
  • 2 στελέχη φρέσκου δενδρολίβανου
  • 6 στελέχη φρέσκου θυμαριού
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Λιώστε το βούτυρο στη φωτιά και συνδυάστε το με το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε.
Βήμα 3
Ρίξτε το μισό από το μείγμα λιωμένου βουτύρου/χυμού πορτοκαλιού σε ένα πυρέξ και τοποθετήστε το κοτόπουλο. Περιχύστε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο μισό από το λιωμένο βούτυρο/χυμό πορτοκαλιού και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα.
Βήμα 4
Κόψτε τις πατάτες, τοποθετήστε τις γύρω από το κοτόπουλό σας και πασπαλίστε με δενδρολίβανο και θυμάρι.
Βήμα 5
Ψήστε για 1 έως 1 1/2 ώρα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.