Αν μαγειρεύετε τακτικά, θα γνωρίζετε το συναίσθημα του «εύρηκα» όταν ανακαλύπτετε έναν τρόπο για να μειώσετε στο μισό μια καθημερινή εργασία στην κουζίνα. Αν, ωστόσο, έχετε ξεμείνει από τρόπους που θα σας κάνουν να μειώσετε το χρόνο που αφιερώνετε στην κουζίνα το BBC Food αποκαλύπτει κάποια έξυπνα tricks που θα σας κάνουν να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τη μαγειρική.

Ξίδι για ευκολότερο ξεφλούδισμα αβγών

ξεφλούδισμα αυγών

Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι η προσθήκη μιας πρέζας ξιδιού στο νερό που βράζει τα αυγά βοηθάει στην πήξη του ασπραδιού. Γνωρίζατε όμως ότι η προσθήκη μιας δόσης ξιδιού στο νερό όταν βράζετε αυγά βοηθάει το κέλυφος να ξεκολλάει πιο εύκολα; Τώρα που το μάθατε πείτε αντίο σε σωρούς από μικροσκοπικά θραύσματα κελύφους αυγών.

Πώς να σώσετε από τα σκουπίδια τα φρέσκα βότανα

δενδρολίβανο σε παγοθήκη

Τα «σκληρά» βότανα όπως το δενδρολίβανο και το θυμάρι μπορούν να καταψυχθούν ολόκληρα και έτσι δεν θα χρειαστεί να τα πετάξετε στην περίπτωση που δεν έχετε προλάβει να τα χρησιμοποιήσετε. Μάλιστα, όταν θα έρθει η ώρα να τα χρησιμοποιήσετε, θα θρυμματιστούν φυσικά σε κομμάτια χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάτι περισσότερο από πλευράς σας.

Πώς να ξεκολλήσετε τη ζάχαρη που έχει συσσωρευτεί σε κομμάτια

Καφές- Ζάχαρη

Αν η καστανή σας ζάχαρη έχει συσσωρευτεί σε κομμάτια, τοποθετήστε ένα κομμάτι μαλακό λευκό ψωμί στη συσκευασία και η ζάχαρη θα διασπαστεί ξανά σε αμμώδεις κόκκους μέσα σε λίγες ώρες. Για να μην ξανασυμβεί αυτό, βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αποθήκευσής της είναι στεγνός.

Πώς να ξεφλουδίσετε εύκολα τα κρεμμύδια

Κρεμμύδια

Τα μικροσκοπικά κρεμμύδια μπορεί να αποδειχθούν μπελάς στο ξεφλούδισμα, αλλά καλύψτε τα σε βραστό νερό και η φλούδα τους θα χαλαρώσει, κάνοντας τη διαδικασία πολύ πιο γρήγορη.

Εύκολη μαρινάδα για κρέας

κρέας σε κόκκινο κρασί

Αν θέλετε το κρέας σας να αποκτήσει γρήγορα μια έντονη έκρηξη γεύσης, επιλέξτε με σύνεση τα συστατικά της μαρινάδας. Το κόκκινο κρασί διεισδύει γρήγορα στο κρέας, δίνοντάς του βαθύ χρώμα, ενώ το ξύσμα και ο χυμός εσπεριδοειδών το μαλακώνουν γρήγορα.

Τέλεια τηγανητά αβγά

Πετύχετε το τέλειο ασπράδι και τον ιδανικό υγρό κρόκο στα τηγανητά αβγά με την προσθήκη μόνο λίγο νερού. Τηγανίστε τα αυγά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν το ασπράδι είναι σχεδόν έτοιμο, ρίξτε μερικές σταγόνες νερό στο τηγάνι, καλύψτε το γρήγορα με ένα καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά ή σβήστε την εντελώς και αφήστε το για ένα ή δύο λεπτά να τελειώσει το μαγείρεμα. Το αποτέλεσμα θα είναι ανταστικό.