Υλικά

  • 3 αβγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ. γλ. λευκό ξίδι
  • 3/4 φλ. τσαγιού λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς.
Βήμα 2
Διαχωρίστε το ασπράδι από τον κρόκο των αβγών και τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
Βήμα 3
Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
Βήμα 4
Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, καθώς χτυπάτε ελαφρά. Κάντε το ίδιο με το εκχύλισμα βανίλιας και το ξίδι.
Βήμα 5
Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να αναποδογυρίσετε το μπολ και η μαρέγκα να μην μετακινηθεί καθόλου.
Βήμα 6
Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
Βήμα 7
Τοποθετήστε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι δημιουργήστε λοφάκια μαρέγκας.
Βήμα 8
Ψήστε για μία ώρα, μέχρι η μαρέγκα να μην κολλάει πια στη λαδόκολλα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.