Υλικά

  • 3 αβγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ. γλ. λευκό ξίδι
  • 3/4 φλ. τσαγιού λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς.
  2. Διαχωρίστε το ασπράδι από τον κρόκο των αβγών και τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
  3. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
  4. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, καθώς χτυπάτε ελαφρά. Κάντε το ίδιο με το εκχύλισμα βανίλιας και το ξίδι.
  5. Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να αναποδογυρίσετε το μπολ και η μαρέγκα να μην μετακινηθεί καθόλου.
  6. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
  7. Τοποθετήστε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι δημιουργήστε λοφάκια μαρέγκας.
  8. Ψήστε για μία ώρα, μέχρι η μαρέγκα να μην κολλάει πια στη λαδόκολλα.