Υλικά

  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλαράκια σέληνου ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1/2 κιλό μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κιλό αρακά
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  2. Ρίξτε το κρεμμύδι, το σέληνο και το σκόρδο και σοτάρετε περίπου για 5- 8 λεπτά.
  3. Προσθέστε το μπέικον, τη δάφνη και τον αρακά ανακατέψτε και ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου και το νερό.
  4. Σιγοβράστε μέχρι ο αρακάς να μαλακώσει αρκετά και να χυλώσει η σούπα, περίπου για μία ώρα και 15 λεπτά.
  5. Ανακατεύετε περιστασιακά και στο τέλος προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Μπορείτε να την χτυπήσετε στο μπλέντερ ώστε να έχετε μια λεία σούπα βελουτέ.