Υλικά

  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλαράκια σέληνου ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1/2 κιλό μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κιλό αρακά
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Βήμα 2
Ρίξτε το κρεμμύδι, το σέληνο και το σκόρδο και σοτάρετε περίπου για 5- 8 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε το μπέικον, τη δάφνη και τον αρακά ανακατέψτε και ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου και το νερό.
Βήμα 4
Σιγοβράστε μέχρι ο αρακάς να μαλακώσει αρκετά και να χυλώσει η σούπα, περίπου για μία ώρα και 15 λεπτά.
Βήμα 5
Ανακατεύετε περιστασιακά και στο τέλος προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 6
Μπορείτε να την χτυπήσετε στο μπλέντερ ώστε να έχετε μια λεία σούπα βελουτέ.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.